CHP Hatay Milletvekili Topal’dan deprem isyanı

CHP Hatay Milletvekili Topal’dan deprem isyanı
KRT TV ve Bidebunuizle YouTube ortak yayınında Hatay’dan bağlanan CHP Milletvekili Serkan Topal, bölgedeki durumu anlattı, tüm belediyelere “çok acil” yardım çağrısında bulundu. Topal, “Daha bir tek ekip girmemiş ilçeler...

KRT TV ve Bidebunuizle YouTube ortak yayınında Hatay’dan bağlanan CHP Milletvekili Serkan Topal, bölgedeki durumu anlattı, tüm belediyelere “çok acil” yardım çağrısında bulundu. Topal, “Daha bir tek ekip girmemiş ilçeler var,” dedi.

CHP’li Serkan Topal özetle şunları söyledi:

‘HASAR GÖRMEYEN BİNA YOK, BİR KATLILAR HARİÇ”
“Cumhuriyet tarihinde böyle bir deprem görmedim ne Hatay’da ne Türkiye’de. İnanın Antakya’da hasar görmeyen bir tek bina yok. Bir katlı evler hariç. Yerle bir olmuş dersek abartmış olmayız.

14 saat geçti. Ben buradayım, önce Samandağ’daydım, sonra Defne’ye geçtim, sonra Antakya’ya geldim. AFAD’da da sıkıntı oldu. Bazı askerlerimiz göçük altında kaldı.

‘ARADAN 14 SAAT GEÇMESİNE RAĞMEN’
Ancak aradan 14 saat geçmesine rağmen Samandağ ilçesine tek bir ekip daha gelemedi. Dışarıdan gelecek olan ekipler yetişemedi. Enkaz altında ne iki bini ne üç bini, on binin üzerinde…

‘AFAD GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYOR DEMEK DOĞRU DEĞİL’
Geç kalındı, 14 saat boyunca müdahale edilemedi. AFAD’daki yetkili arkadaşlarımızın da bazıları enkaz altında kaldı. Askerlerimizin de binaları yıkıldı. Hatay’ın tamamı yerle bir oldu. AFAD görevini yerine getirmiyor demek doğru değil. Dışarıdan yardım bekliyoruz. Nereye yetişsinler? 10 binlerce vatandaş var. Allah dünyada kimsenin başına böyle bir şey getirmesin.

‘SADECE HATAY’DA 10 BİNİN ÜZERİNDE BİNA YIKILDI’
Sadece Hatay’da 10 binin üzerinde bina yıkıldı, ben kendi gözlerimle gördüm. Birçok ilçede internet yok, telefon çekmiyor. İki bin, üç bin, dört bin sadece Defne ilçemizde. Defne ilçemize daha bir tek ekip giremedi. Hassa aynı şekilde.

BELEDİYE BAŞKANLARINA YARDIM ÇAĞRISI
Artçı depremler devam ediyor. Vatandaşlarımız dışarıda belki de 10 binlerin üzerinde enkazın altında. Bütün belediye başkanlarımız lütfen bir an önce erzak, çadır, tulum göndersinler. Bir an önce göndermeleri gerekiyor. Sağlık Bakanı burada, Milli Savunma Bakanı burada, Tarım Bakanı burada, onlar bile ‘biz daha böyle bir şey görmedik’ diyorlar.

‘YATILIR DİYECEĞİMİZ TEK BİNA YOK’
Gerçek tablo çok çok yüksek. Vatandaşın şu an Antakya’da oturacağı bir daire yok. Kırsal bölgedeki tek katlı evler hariç. 600 Konutlar diye bir yer var, bir tek daire ayakta değil. Yollarda da sıkıntı var. Akşam oldu. İnsanlar perişan oldu. Bu akşam burada yatılır diyeceğiniz bir tek bina yok Defne, Antakya, Samandağ, Kırıkhan merkezde, İskenderun, Karaağaç bölgesi. Başkan bütün iş makinelerini kendi bulundukları ilçede çalıştırıyor. En büyük sıkıntı yakıt. Depremde birçok akaryakıt istasyonu zarar gördü.

‘SAYIYI BİLMİYORUM GİDEREK ARTIYOR’
Gece ben de evdeydim, dışarıya çıktık, annemle beraberdim. Eşim ve diğer çocuğum Ankara’da. Maalesef halamın kızı, torunu hayatını kaybetti, göçük altında kaldı. Kapı komşumuz birkaç vatandaş hayatını kaybetti. Sayıyı bilemiyorum çünkü sayı giderek artıyor. Enkaz altında binlerce vatandaşımız enkaz altında, feryat ediyorlar ve ben bir şey yapamıyoruz. Kahroluyorum, burada inanın kahroluyorsunuz. “