CHP, Kürt sorununu çözecek

CHP, Kürt sorununu çözecek
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi, “CHP’nin Kürt sorununu çözebileceğine olan inancım tamdır. Türkiye tüm farklı etnik kimliklere eşit davranan ve adalet işleyen bir sistem ile yönetilmelidir”...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi, “CHP’nin Kürt sorununu çözebileceğine olan inancım tamdır. Türkiye tüm farklı etnik kimliklere eşit davranan ve adalet işleyen bir sistem ile yönetilmelidir” ifadelerini kullandı.

Independent Türkçe’den Abdulhakim Günaydın’a konuşan Nuşirevan Elçi, “CHP’nin bölgede beklentinin üzerinde bir oy alacağını öngörüyorum” dedi.

Elçi şunları söyledi: “Kürt sorunu ve ülkede kemikleşmiş birçok sorunun tek bir partinin çabalarıyla çözülemeyeceğini düşünüyorum. Bir kere öncelikle ülkede yeniden hoşgörü kültürü geliştirilmeli. CHP’nin Altılı Masa’da uzlaşmacı tavrındaki ısrarı, sorunları birlikte çözme konusundaki çabaları bana umut vadediyor. Eşitlikçi, tam demokrasi ve adil bir anayasa çerçevesinde ülkede çözülmeyecek bir sorun olmadığını düşünüyorum”