CHP lideri ABD yolunda

CHP lideri ABD yolunda
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün tarifeli uçakla ABD’ye gitti. 13 Ekim'e kadar ABD'de temaslarda bulunacak olan Kılıçdaroğlu'nun programının detayları da belli oldu.Kılıçdaroğlu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün tarifeli uçakla ABD’ye gitti. 13 Ekim'e kadar ABD'de temaslarda bulunacak olan Kılıçdaroğlu'nun programının detayları da belli oldu.

Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve Genel Başkan Başdanışmanı Hacer Foggo da ABD’ye gitti.

Kılıçdaroğlu'nun "İkinci Yüzyıl Vizyonu" çerçevesinde yapacağı ziyaretler kapsamında ABD'deki ilk durağı Boston olacak. Kılıçdaroğlu, bugün Boston'da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Harvard Üniversitesi'ndeki programlara katılacak.

Boston'daki temaslarının ardından başkent Washington'a geçecek olan Kılıçdaroğlu'nun burada sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD ziyaretinin "İkinci Yüzyıl" vizyonunun sadece ilk durağı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörü Ömer Topsakal dün yaptığı açıklamada özetle, "ABD, bu vizyon yolculuğunun sadece ilk durağıdır. Dünyadaki yeni duraklarıyla devam edecek ve tamamlanmasını takiben ülkemizde tüm detaylarıyla ilan edilecektir. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük vizyon yolculuğu sırasında yapacağı tüm seyahatler boyunca basın mensupları ve milletimiz tam şeffaflıkla bilgilendirilecektir" dedi.