CHP MYK: Oruç Reis'in geri dönmesi taviz

CHP MYK: Oruç Reis'in geri dönmesi taviz
Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin Antalya açıklarına demirlemesini 'taviz' olarak değerlendiren CHP Merkez Yönetim Kurulu, "Hükümeti, haklı davalarımızda taviz vermemeye çağırıyoruz" açıklaması yaptı.Türkiye'nin sürpriz...

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin Antalya açıklarına demirlemesini 'taviz' olarak değerlendiren CHP Merkez Yönetim Kurulu, "Hükümeti, haklı davalarımızda taviz vermemeye çağırıyoruz" açıklaması yaptı.
Türkiye'nin sürpriz adımının ardından CHP MYK, Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla olağanüstü toplandı. Toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, dış politika ve özellikle de Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerin dikkatle takip edildiği vurgulandı. Oruç Reis'in Antalya açıklarına demirlemesinin bir "taviz" olarak değerlendirildiği kaydedilen açıklamada, "CHP olarak hükümeti, haklı davalarımızda taviz vermemeye çağırıyoruz" denildi.
Açıklamada, TBMM'nin siyasetin güç odağı olmaktan çıkarılmasının, dış politikada Türkiye'yi haklı davalarında yalnızlaştırdığı ve taviz verir konuma düşürdüğü belirtildi ve "Bir devlet politikası olması gereken dış politika, öncelikle iç politikaya malzeme edilmiş, Dışişleri Bakanlığı ve bürokrasisi de devre dışı bırakılarak, tek bir kişinin aldığı kararlar ile yönetilir hale getirilmiştir" denildi.
CHP MYK açıklamasında, ABD Dış İşleri Bakanı Pompeo'nun Kıbrıs Rum Yönetimi ile mutabakat imzalamasının bölgedeki gerginliği daha da artırarak, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz sorununun barışçıl bir şekilde çözümünü daha da zorlaştıracağı vurgulandı ve "Ülkemizin yetkili kurumları tarafından söz konusu mutabakata ilişkin olarak şu ana kadar bir açıklama yapılmamış olmasını esefle karşılıyoruz" ifadelerine yer verildi.