CHP, sağlık çalışanları için Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırıyor

CHP, sağlık çalışanları için Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırıyor
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı açıklamada “Partimizin, 120 vekilin imzasıyla Meclis’i 1 Ağustos günü sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Dilekçemizi,...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı açıklamada “Partimizin, 120 vekilin imzasıyla Meclis’i 1 Ağustos günü sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Dilekçemizi, Meclis Genel Sekreterliği’ne sunduk” dedi.

16 MADDELİK KANUN TEKLİFİ
CHP “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine” ilişkin meslek örgütü temsilcilerinin katkıları ile hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu. CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç’un imzası ile sunulan 16 maddelik kanun teklifinin gerekçesinde, “Sağlık hizmetinin bir ekip işi olması nedeniyle, yalnızca tabip ve diş tabiplerinin değil ebe, hemşire ve sağlık hizmeti veren diğer sağlık personelinin de hukuksal koruma altında olması gerekeceği açıktır. Sağlık hizmetinin kamusal niteliği göz önünde bulundurulduğunda, sağlık personelinin hukuka aykırı fiillerle etki altına alınmasının aynı zamanda kamuya karşı işlenen bir fiil olduğunun kabulü de zorunludur” ifadelerine yer verildi.

SAĞLIK KURULUŞLARINDA SİLAH TAŞINMAMASI ÖNGÖRÜLÜYOR
CHP’nin Meclis’e sunduğu kanun teklifine göre; sağlık çalışanlarına yönelik hak ihlallerinin Türk Ceza Kanunu içinde tanımlanması için ilgili hükümlerde değişikliğe gidilecek. Ayrıca teklif ile sağlık hizmeti sunan kimseler ile sağlık hizmeti sunulan çalışma ortamlarının güvenliğini sağlama yükümlülüğüne istinaden tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında ateşli silah taşınamaması öngörülüyor.