CHP tezkereye ‘Hayır’ dedi

CHP tezkereye ‘Hayır’ dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatmayı amaçlayan tezkereye ilişkin olarak konuştuğu sırada, Türkiye Gençlik Vakfı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatmayı amaçlayan tezkereye ilişkin olarak konuştuğu sırada, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) toplantısında üyelerin “Komando Andı”nın sözlerini değiştirerek okunmasını hatırlatarak, ‘’Komando marşı söyleyen TÜGVA’cılar var. En büyük komutanımız da Erdoğan diyorlar. E gönder kardeşim onları Suriye’ye. Oradaki komutanı da Bilal Erdoğan olsun!” dedi.

Sözlerinin devamında, tezkerede yer alan, “Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması bu kuvvetlerin Cumhurbaşkanı’nın belirleyeceği esaslara göre kullanılması” ifadesini tartışmaya açan CHP lideri, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’ye yüklendi, “Bahçeli’ye soruyorum. Bu yabancı askerler kim ve yabancı askerler Türkiye’ye gelip konuşlanacak, sen yabancı askerler Türkiye’ye gelsin diye el kaldıracaksın. Söyle bakalım milliyetçi sen misin, biz miyiz?” dedi.

RUH SAĞLIĞI SORUNU OLAN BİRİNE DEVLET TESLİM EDİLMEZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçinin “istenmeyen adam” ilan edilmesi doğrultusunda verdiği talimatı da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Özellikle büyükelçiler krizi göstermiştir ki Türkiye yönetilmiyor. İstişare diye bir şey yoktur. Meydanda alkışı görünce aklına geleni söylüyor. Özellikle ruh sağlığı sorunu olan birisine bir devlet teslim edilemez” dedi.