CHP ‘yeşil top’ için harekete geçti

CHP ‘yeşil top’ için harekete geçti
Profiline yeşil top simgesi koyarak, muhalefete yönelik tehdit ve küfür içerikli paylaşım yapan hesaplar Başak Demirtaş’ın ardından CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik de saldırı başlatmıştı. CHP İstanbul...

Profiline yeşil top simgesi koyarak, muhalefete yönelik tehdit ve küfür içerikli paylaşım yapan hesaplar Başak Demirtaş’ın ardından CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik de saldırı başlatmıştı. CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu da Kaftancıoğlu hakkında paylaşımlarda bulunan trollerle ilgili harekete geçti. Komisyon üyesi avukatlar, Vedat Muti ve Enes Ateş isimli Twitter kullanıcıları hakkında Kaftancıoğlu adına savcılığa suç duyurusunda bulundu. Twitter profillerinde yeşil top simgesi kullanan bu kişiler hakkında hakaret, iftira, tehdit, kişilik haklarına saldırı ve kişilerin huzurunu bozmak suçlamalarıyla kamu davası açılması talep edildi.

Müptezeller cesareti kimden alıyor?


CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Başak Demirtaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik Twitter’da paylaşılan cinsiyetçi ve hakaret içerikli paylaşımlara “Toplum önündeki kadınlara hakaret etme, cinsiyetçi, ayrımcı, nefret dilini kullanma cesaretini bu müptezeller kimlerden alıyor?” sözleri ile tepki gösterdi.