CHP’de beş saat süren toplantının perde arkası

CHP’de beş saat süren toplantının perde arkası
Seçimlerin ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında son kez toplanırken, toplantıda MYK üyelerinin istifaları kabul edildi. Aynı zamanda Kılıçdaroğlu tarafından kurultay takviminin...

Seçimlerin ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında son kez toplanırken, toplantıda MYK üyelerinin istifaları kabul edildi. Aynı zamanda Kılıçdaroğlu tarafından kurultay takviminin başlatılması kararı verildi.

İstifaları kabul edilen MYK üyelerinin yerine yeni görevlendirmelerin ise cumartesi toplanacak olan Parti Meclisi toplantısından sonra belirleneceği öğrenildi. Bugün istifası kabul edilen kimi isimlerin yeniden görevlendirebileceği konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu: Seçimlerin ahlaki meşrutiyeti yok

Toplantıda seçim sonuçlarına ilişkin herkes kendi seçim bölgesini değerlendi.

Bilim, Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel tarafından seçimlerin siyasi sonuçlarıyla ilgili bir sunum yapıldı.
Birinci tur seçimlerinden hemen önce Onursal Adıgüzel’in istifası sonrasında Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Devrim Barış Çelik de seçim sonuçlarının teknik boyutlarıyla ilgili bir sunum yaptı.

Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun “Sonuçların yasal meşrutiyetinin var ancak ahlaki meşrutiyetinin yok” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.

Toplantıda, seçim sonuçlarıyla ilgili “veriye dayalı” bir saha çalışması yapılması da kararlaştırıldı.

Duygusal bir toplantı oldu

Mevcut MYK toplantısının son toplantı olması nedeniyle duygusal konuşmaların yapıldığı, Kılıçdaroğlu’nun emeklerinden dolayı MYK üyelerine ayrı ayrı teşekkür ettiği öğrenildi.

CHP’li kurmaylar toplantı sırasında, “Hiçbir şey olmamış gibi davranmak olmaz” diyerek partide “değişim sinyali” görüşünün öne çıktığını aktardı.

Bu nedenle de MYK’da başlayacak olan “yeni bir kadro oluşturulması” süreciyle birlikte parti meclisi, il ve ilçe başkanlarının değiştirilmesi de gündeme geldi.

Kurultay süreci yıl sonuna kadar tamamlanacak

Öte yandan, yerel seçimlerden önce kurultay takviminin başlatılması talimatı da verildi. Buna göre yakın zamanda Parti Meclisi tarafından büyük kurultay sürecinin başlatılması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, kurultay takviminin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Ancak büyük kurultayın yerel seçimlerden önce mi yoksa yerel seçimlerden sonra mı yapılmasına da PM tarafından karar verilecek.

Ağırlıklı görüşün ise büyük kurultayın yıl sonuna kadar yapılması öngörülüyor. Ancak büyük kurultayda Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olup olmayacağı konusu gündeme gelmedi.

Beş saati aşkın süren toplantının ardından hafta sonuna belirlenmesi beklenen yeni Merkez Yürütme Kurulu için de kimi Parti Meclisi üyelerinin isimleri gündeme gelmeye başladı.

Gazete Pencere’nin edindiği bilgilere göre, mevcut MYK’nın büyük bir bölümü yenilenecek. Bugün istifalarını kabul edilen MYK üyelerinden birkaçının ise yeniden görev alabileceği öğrenildi.

Kulislerde, Aylin Yaman, Hakkı Süha Okay, Orhan Sarıbal, Gürsel Erol, Müslim Sarı, Rıfat Nalbantoğlu, Gökhan Günaydın ve Sevgi Kılıç’ın gibi isimlerin yeni MYK’da görev alabilecek isimler arasında olabileceği konuşuluyor.

Yeni milletvekilleri toplanacak

Öte yandan yarın saat 11.00’de yeni seçilen milletvekillerinin CHP Genel Merkez’de bir araya geleceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki toplantı, “tanışma toplantısı” olacak.