CHP’de Bolu rahatsızlığı

CHP’de Bolu rahatsızlığı
Kentte yaşayan yabancı uyruklulara ve mültecilere su faturası ve vergide 10 kat zam yapacağını söylemesiyle tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tavrında ısrar etti ve “Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım”...

Kentte yaşayan yabancı uyruklulara ve mültecilere su faturası ve vergide 10 kat zam yapacağını söylemesiyle tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tavrında ısrar etti ve “Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım” dedi.
DHA’nın haberine göre İstanbul’da yaşayan avukat Aydın Egemen, Özcan hakkında ‘görevi kötüye kullanma’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamalarıyla şikayette bulundu.
Egemen, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda şu ifadeleri kullandı:
“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek, su gibi temel ihtiyaç maddesine ulaşma imkanının fiilen ortadan kaldırılarak, özellikle virüs döneminde insanların, çocukların hastalanmasına neden olabilecek bu durumdan vazgeçilmeli ve kamuoyundan özür de dilenmelidir.”
TANJU ÖZCAN NE DEMİŞTİ?
Özcan, önceki gün belediye binasındaki basın toplantısında, ‘’Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Gitsinler istiyoruz” demişti.
Daha sonra “Biliyorum ki bu açıklamamdan sonra birileri hakkımda suç duyurusunda bulunacak. Gene çıkıp birileri insan haklarından bahsedecek, bana ‘faşist’ diyecek. Hiç umurumda değil” sözlerini kullanan Özcan, Habertürk televizyonu yayınında da geri adım atmadı.
Mültecilerden toplumun rahatsız olduğunu ve göçmenlerin Türkiye’ye entegre olamadıklarını savunan Özcan, “Benim askerim orada şehit olacak, sokaktaki Suriyeli de akşama kadar gelene geçene bakacak!” ifadelerini kullandı.
Tanju Özcan, hukuka aykırı bir işlem yapmayı planlamadığını, yapacaklarının hukuka uygun olacağını ve kendi yaptırdığı anketlerde bu konuda halkın yüzde 85 desteğini aldığını iddia etti.
Tanju Özcan, evinde Afgan işçi çalıştırdığı yönündeki iddialara ise “Doğru değil, çalışanım Faslı bir Türkiye vatandaşıydı, 6 ay kadar sigortalı olarak çalıştı, hatta bununla ilgili müfettiş incelemesi de geçirdim” yanıtını verdi.

Torun, Özcan’ı aradı kırmızı çizgileri anlattı

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada “Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumu, Genel Merkezimiz ile temas kurduğunda kendisine iletilmiştir. Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır. Bolu Belediyesi’nin değerli Meclis üyelerinin de aksi bir karar almayacağına inanıyoruz” denildi.
Açıklamada, “CHP iktidara geldiğinde, sığınmacı sorununun kimseyi mağdur etmeden çözüleceği” savunulurken “Suriyeli misafirlerimizi güven içinde ülkelerine uğurlayacağız. Ancak bu süre zarfında partimizin kırmızı çizgisi, hangi ırktan ve inançtan olursa olsun, hiçbir insanın ayrımcılığa maruz kalmaması, mağdur edilmemesidir” ifadeleri yer aldı.