CHP’de Erdoğdu krizi: Beklenti ‘istifa’ yönünde

CHP’de Erdoğdu krizi: Beklenti ‘istifa’ yönünde
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun sosyal medyaya düşen konuşma kayıtları sonrasında gözlerin çevrildiği CHP yönetiminden, “Kendisi ve partimiz için en doğru kararı verecek” açıklaması geldi. Parti sözcüsü...

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun sosyal medyaya düşen konuşma kayıtları sonrasında gözlerin çevrildiği CHP yönetiminden, “Kendisi ve partimiz için en doğru kararı verecek” açıklaması geldi. Parti sözcüsü Faik Öztrak’ın yaptığı bu açıklama, parti kulislerinde “istifa çağrısı” olarak yorumlanıyor. Erdoğdu’nun da yakın çevresi ile yaptığı görüşmelerde, “partim ne isterse gereğini yaparım” diyerek istifa mesajı verdiği belirtiliyor.

Erdoğdu’nun eski eşi Özge Pomen, “Özge” ismiyle açtığı Twitter hesabından, Cumartesi gecesi bir görüntü kaydı paylaştı. Kayıtlarda Erdoğdu’nun, yeni eşi Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Tuba Torun’un Parti Meclis’ine girmesi için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile defalarca konuştuğunu söylediği duyuluyor. Erdoğdu, eski eşinin yayımladığı kayıt nedeniyle sosyal medya hesabından özür diledi.

Aynı hesaptan paylaşılan bir başka ses kaydında ise Erdoğdu’nun yeni eşi Tuba Torun’un, eski eşi Özge Pomen ile görüşmesi yer alıyor. Torun’un bu görüşmede, parti yönetimine girememesine “dolarla vekil oluyorlar” diye tepki göstermesi sosyal medyada “siyasi etik” tartışmasıyla da gündem oldu ve istifa çağrıları yapıldı.