CHP’de kongre takvimi netleşti: Büyük kurultay 15 Ekim’den sonra

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 6, 2023 / 19:00

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) seçimlerin ardından yenilenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında Parti Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yapılan açıklamada, kongre takviminin başlatıldığı duyuruldu.

Bugünkü toplantıyla birlikte kararlaştırılan kongre takviminin ayrıntılarına ise Gazete Pencere ulaştı.

MYK toplantısında kararlaştırılan takvime göre, bugün itibariyle üyelik adreslerinin, adrese dayalı nüfus kayıtları esas alınarak oluşan seçmen kütük bilgilerine göre güncellenmesi işlemlerinin başlamasına karar verildi.

7 Haziran ile birlikte başlayacak olan üye çizelgelerinin belirlenmesi ve askıya alınmasıyla ilgili süreç 25 Haziran’a kadar sürecek.

Delege seçimleri Temmuz’da başlayacak

Üye çizelgelerinin netleştirilmesiyle birlikte ilçe kongre delegelerinin seçimleri başlayacak. Bu seçimler için 3 Temmuz günü belirlenirken süreç 30 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek.

Kongreler Ağustos’ta

İlçe delegelerinin belirlenmesiyle birlikte 5 Ağustos tarihi itibariyle de ilçe kongreleri için süreç başlayacak. İlçe kongrelerinin son bulacağı takvim için ise 10 Eylül tarihi belirlendi.

İlçe kongrelerinin tamamlanmasından hemen sonra da 16 Eylül itibariyle il kongrelerinin başlatılmasına karar verildi. Yaklaşık bir ay sürecek il kongrelerinin 15 Ekim itibariyle tamamlanması planlanıyor.

Büyük kurultay tarihine PM karar verecek

Bu takvimin tamamlanmasıyla birlikte büyük olağan kurultay takvimi işleyecek. Bugünkü toplantıda alınan kararlar kapsamında büyük kurultay için bir takvim belirlenmedi. Ancak il kongrelerinin tamamlanmasının ardından kurultay, Parti Meclisi tarafından belirlenecek olan tarihte yapılacak.

Bu tarihin ise Mart 2024 seçimlerinden önce, yıl sonuna bırakılmadan yapılması öngörülüyor.

Hayri Demir

1989 yılında Bitlis’te doğdu. Gazeteciliğe 2011 yılında Dicle Haber Ajansı’nda muhabir olarak başladı. Dicle Haber Ajansı, Mezopotamya Haber Ajansı ve Artı TV’de politika muhabirliği yaptı. Gazete Duvar, Artı Gerçek, Taz Gazete gibi çeşitli haber sitelerinde haberleri, söyleşileri ve yazıları yayımlandı. Suriye iç savaşındaki gelişmeleri bizzat sahada takip etti. “Değişen Bir Şey Yok – Meclisten Mahpushaneye Kürt Milletvekilleri”, “Bir Rehinelik Öyküsü – Selahattin Demirtaş” ve “Kartal İmam Hatipliler – Harika İşler Şatosu” isimli kitapları kaleme aldı. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde okuyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top