CHP’den Adalet Bakanı Bozdağ’a İmamoğlu ziyareti

CHP’den Adalet Bakanı Bozdağ’a İmamoğlu ziyareti
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki parti yöneticileri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis ve siyasi yasak kararı verilmesine neden olan “ahmak davası” ile ilgili Adalet Bakanı Bekir...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki parti yöneticileri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis ve siyasi yasak kararı verilmesine neden olan “ahmak davası” ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı ziyaret etti. CHP’liler, davanın ilk hakimi Hüseyin Zengin’in neden görevden alındığının Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından soruşturulmasını istedi.

Altay ve beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Muharrem Erkek ve Seyit Torun, (HSK) Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la görüştü. Adalet Bakanı’nın mahkemelere müdahale edemeyeceğine dikkat çeken Altay, ancak HSK’nın soruşturma yetkisini anımsattı. Altay, Bozdağ’ın ise “talimat verme yetkisinin kendisinde olmadığını” söyleyerek bir anlamda “ipe un serdiğini” söyledi.

Davanın ilk hakiminin, yakın çevresine önemli iddialarda bulunduğu, ardından da hakimin değişip, yerine gelen hakimin “istenen, beklenen cezayı verdiğini” savunan Altay, şu görüşleri dile getirdi:
“Mahkeme gerçekten tuzun koktuğu yer noktasına gelmiştir. Adalet Bakanı’na çağrı yapmaya; HSK yetkili dairesinin soruşturma yapmasının zaruri olduğunu arz ettik.
“Saray, Ekrem İmamoğlu’nun ve İstanbul halkının kendisine attığı şamarı henüz unutmamış ama herkes şunu bilsin artık bu dava CHP için, 16 milyon İstanbullu için ve Ekrem İmamoğlu için haysiyet mücadelesidir.

“Bu mücadeleyi her türlü bedeli ödemeyi de göze alarak, hukuk sınırı içinde kalarak sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Millet iradesini kimseye yem etmeyeceğiz. Kimsenin İBB’ye çökmesine müsaade etmeyeceğiz.”

İmamoğlu davasının ilk hakimi Hüseyin Zengin’in, yakın çevresine yaptığı değerlendirmelerde, “suçun unsuru oluşmadığı” gerekçesiyle beraat verme eğiliminde olduğu, bunun üzerine de talebi olmaksızın Samsun’a atandığı iddiaları basına yansımıştı.