CHP’den kayıp baraj için 4 soru

CHP’den kayıp baraj için 4 soru
450 milyon liraya mal olacağı duyurulan ve üç yıl önce dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu tarafından temel atma töreni yapılan Çankırı’daki Devrez Kızlaryolu Barajı’nın yerinde yeller esiyor. Konuyu Meclis...

450 milyon liraya mal olacağı duyurulan ve üç yıl önce dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu tarafından temel atma töreni yapılan Çankırı’daki Devrez Kızlaryolu Barajı’nın yerinde yeller esiyor. Konuyu Meclis gündemine taşıyan HDP Milletvekili Zeynel Özen “Barajın varlığına dair neden halen herhangi bir iz bulunmamaktadır? Bu baraj için herhangi bir ödenek alınmış mıdır?” diye sordu. Olmayan barajın adı ise Erdoğan’ın talimatıyla değiştirildi.
Çankırı’daki Devrez Kızlaryolu Barajı’nın temeli 17 Aralık 2017’de törenle atıldı. Törene dönemin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanısıra AK Parti milletvekilleri ve vali de katıldı.
Bakan Eroğlu törende yaptığı konuşmada ‘’Devrez Barajı Çankırı’nın yıllardır hasretle beklediği bir barajdır. Su biriktirme hacmi 103 milyon metreküp olacak” dedi. Ardından 450 milyon liraya mal olacağı duyurulan Devrez Barajı’nın temeli atıldı.
ERDOĞAN İSTEDİ, OLMAYAN BARAJIN ADI DEĞİŞTİ
Ancak CHP milletvekilleri, incelemelerde bulunmak üzere gittikleri Çankırı’da 3 yıl önce temeli atılan barajın izine rastlayamadı. Boş arazide, “İşte 450 milyon liralık olmayan baraj” diye fotoğraf çektirdiler. 
Bakan Pakdemirli, 21 Haziran’da Çankırı ziyaretinde, 3 yıldır tek çivi dahi çakılmayan barajın adını, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla değiştirdiklerini söylemişti. Pakdemirli, eski adının “Kızlaryolu Barajı”, yeni adının da Devrez Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı olduğunu belirtmişti.