CHP’den Özdağ-Kılıçdaroğlu protokolü hakkında açıklama

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 24, 2023 / 14:26

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasındaki protokole dair açıklama yaptı. Öztrak, Mutabakat metninde tartışma yaratan “kayyum” ifadesine yönelik “ Protokol metninde de, Yargı kararı olmaksızın adım atılamayacağı Net şekilde ifade edilmiştir.” dedi.

Özdağ’a bakanlık verildiğine ilişkin çıkan iddialara ise Öztrak “13. Cumhurbaşkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu Bakanlar Kurulu’nu Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin liderleriyle Yapacağı görüşmeler sonrasında belirleyecektir” ifadelerini kullandı. Öztrak, kamuoyunda çıkan iddialara ilişkin “Haber ve yorumlar dezenformasyon ve yalandır” dedi..

CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Öztrak, şunları söyledi:

“Zafer Partisi Genel Başkanı Sn. Ümit Özdağ arasında imzalanan Protokol metni son derece açıktır. Şimdi dezenformasyon yapılan konulara Açıklık getirmek istiyorum. Birincisi, Protokolün dördüncü maddesinde yer alan düzenleme, Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metninde Detaylarıyla yer alan maddenin özet halidir. Mutabakat Metnimizin 60. Sayfasında Yerel Yönetimler başlığı altında yer alan ifadeleri Size aynen okuyorum:

Millet İttifakı’nın sözü budur. Protokol metninde de, Yargı kararı olmaksızın adım atılamayacağı Net şekilde ifade edilmiştir. İkinci konu bakanlık meselesidir. Baştan beri söylüyoruz

13. Cumhurbaşkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu Bakanlar Kurulu’nu Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin liderleriyle Yapacağı görüşmeler sonrasında belirleyecektir. Kaldı ki Sn. Genel Başkanımızın Sn. Özdağ ile görüşmesinde Bakanlık konusu zaten gündeme gelmemiştir. Görüşmenin ana omurgasını Kaçakların ve sığınmacıların durumu ile Ulusal güvenlik konuları oluşturmuştur. Çok açık ve net söyleyeyim Protokolde yer alan Ve benim az önce açıkladığım hususlar dışındaki Haber ve yorumlar dezenformasyon ve yalandır. Benim söyleyeceklerim bu kadar. Şimdi varsa, Sadece bu konuyla ilgili sorularınızı alabilirim.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top