CHP’den TÜİK’e sahtecilik suç duyurusu

CHP’den TÜİK’e sahtecilik suç duyurusu
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, TÜİK Başkanı Sait Erdal ve kurum yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakverdi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusunda, “TÜİK kamu gücü ve kamu kaynaklarını...

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, TÜİK Başkanı Sait Erdal ve kurum yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakverdi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusunda, “TÜİK kamu gücü ve kamu kaynaklarını kullanarak elde ettiği verileri, gerçeğe aykırı olarak işlemektedir. Savcılığınız tarafından bahsi geçen suç şüphesi üzerine soruşturma başlatılması ve gerçek enflasyon oranlarının, alanında uzman bilirkişilerce hesaplatılması talebimizdir” gerekçelerini sıraladı.

Hakverdi, şu değerlendirmeleri yaptı: “Savcılığınız tarafından bahsi geçen suç şüphesi üzerine soruşturma başlatılması ve gerçek enflasyon oranlarının, alanında uzman bilirkişilerce hesaplatılması talebimizdir.

Şikayetimize konu belgeleri düzenleme yetkisi, Türkiye İstatistik Kurumu’na kanunla verilmiştir. Bu nedenle, bu konuda tekel olan Türkiye İstatistik Kurumunun verileri sahteliği sabit oluncaya kadar geçerli olan belge niteliğindedir. Bu yönüyle işlenen suç TCK 204/3 gereğince cezalandırılmalıdır.”