CHP’den zor sorular: “Bahçeli içine nasıl sindirecek?”

Son Güncellenme Tarihi: Mart 14, 2023 / 09:47

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhur İttifakı ile HÜDA PAR’ın ittifak görüşmelerine ilişkin “Gaffar Okkan’ı öldüren terör örgütüyle kol kola girecek kadar durumları vahim” diyerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye “Şimdi bunu nasıl içine sindirecek?” diye sordu.

Partisinin MYK toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen Öztrak, seçim telaşına kapılan Cumhur İttifakı’nın masayı genişletme çabasına ilişkin şunları söyledi: “Yıllarca koalisyonlara etmedik laf bırakmadılar. Ama şimdi paçaları tutuştu. HÜDA PAR’la koalisyon yapacaklar. Biz bunların masasında dört parti var, diye biliyorduk. Meğerse masanın altında gizli ayaklar da varmış. Kimin kimle koalisyon yapacağı bizi ilgilendirmez. Ama Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı katleden, İslamcı Feminist yazar Konca Kuriş’i domuz bağıyla öldüren; Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım’ı, gazeteci Halit Güngen’i infaz eden terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar durumları vahim.” “Allah aşkına, bu nasıl bir savrulmadır?” diye soran Öztrak “Bahçeli bu saatten sonra Gaffar Okkan’ın adını ağzına nasıl alabilecek? O gün polis memurumuz Atilla Durmuş, beş arkadaşıyla beraber şehit edildi. Bahçeli şimdi bunu nasıl içine sindirecek? Sinan Ateş’in katillerine edemediği gibi Okkan’ın katillerine de mi sessiz kalacak?” diye konuştu.

“AKP’YE SORUN”
HDP ile görüşmenin ne zaman yapılacağına dair sorulan soruya ilişkin ise Öztrak, “Bu soruyu bize soranların; insanları domuz bağlarıyla vahşice katleden terör örgütüne, terör örgütü diyemeyen HÜDA PAR ile Cumhur İttifakı’nın ne zaman protokol imzalayacağını AKP Sözcüsü’ne sormasını da bekliyoruz,” yanıtını verdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top