CHP’li Bakan’dan Jandarma’daki tarikat iddiaları

CHP’li Bakan’dan Jandarma’daki tarikat iddiaları
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki tarikat yapılanmalarına işaret ederken, “Süleymancılar ve Menzilciler komutanlığın camisinde aynı anda namaz kılmıyorlar, farklı renklerde takke takıyorlar”...

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki tarikat yapılanmalarına işaret ederken, “Süleymancılar ve Menzilciler komutanlığın camisinde aynı anda namaz kılmıyorlar, farklı renklerde takke takıyorlar” iddialarını ortaya attı.

Gerçek Gündem’den Elif Ünsal’ın sorularını yanıtlayan Bakan, özetle şunları kaydetti:

AYNI ANDA NAMAZ KILMIYORLAR
“Devletin içindeki tarikat ve cemaatlerin mesai saatleri içinde namaz kılarken bile ayrışan bir yapısı olduğunu görüyoruz. Mesela Süleymancılar ve Menzilciler, Jandarma Genel Komutanlığı’nın camisinde aynı anda namaz kılmıyorlar. Takkelerinin renkleri birbirinden farklı, aidiyetlerini de çekinmeden belli ediyorlar. Yani o üniforma birleştirmiş olmuyor, farklı takkeleri takınca kendi aranda bile ayrışıyorsun. Halbuki bu teşkilatlarda birlik-beraberlik olması lazım. Bu birlik ve beraberliği sağlayacak şey ise vatandır, bayraktır, kanundur, hukuktur.”

EMNİYET’TEKİ “ERZİNCAN GRUBU” İDDİALARI
Bakan, Emniyet teşkilatı içindeki grup ve yapılanmalara ilişkin de şu örneği verdi ve “Burada da liyakatten ziyade AKP ve tarikat referansına dikkat edildi. İsmailağacısı, Menzilcisi, Hak Yolcusu, Erzincan Grubu, Okuyucu Grubu, Kurdoğlu Grubu gibi ismini sayamadığım birçok tarikat ve cemaat FETÖ’nün boşluğunu doldurdu” dedi.