CHP’li başkanlar baskıdan şikayetçi

CHP’li başkanlar baskıdan şikayetçi
Düzenli aralıklarla yaptıkları toplantılar kapsamında Ankara’da bir araya gelen CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, görüşmenin ardından bir deklarasyon yayımladı.İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir...

Düzenli aralıklarla yaptıkları toplantılar kapsamında Ankara’da bir araya gelen CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, görüşmenin ardından bir deklarasyon yayımladı.

İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başlattığı özel teftişe de değinilen deklarasyonda, “Milletimizin bilmesini isteriz ki, İstanbul Büyükşehir Belediyemize yapılan haksızlığın, tüm belediyelerimize yapıldığını düşünüyor ve bu haksızlığı reddediyoruz” denildi.

KAMU BANKALARINDAN TEMİNAT ALAMIYORUZ
Hükümetin ‘Bütün belediyelere eşit mesafedeyiz’ söyleminin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, “Birçok belediyemiz kamu bankalarından ve İller Bankası’ndan kredi alabilmek bir yana, teminat mektubu dahi alamamaktadır” ifadeleri yer aldı.

Deklarasyon şu şekilde sürdü:
“Bir belediyemiz için uygulanması düşünülen hukuksuzluk, karşısında tüm belediyelerimizi ve milletimizi bulacaktır. Millet İttifakı belediye başkanları olarak bundan sonraki süreçte de haksızlığa, hukuksuzluğa, baskılara ve ithamlara karşı tek yürek olacağımızın bir kez daha altını çiziyoruz. Bu güçlü irade baskılardan bırakın yılmayı, aksine her zorlukta daha da güçlenecek ve vatandaşlarımıza daha çok hizmet etme azmimizi perçinleyecektir.”