CHP’li başkanlar teklif etti, Kılıçdaroğlu reddetti

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 26, 2023 / 11:22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının CHP liderine “Cumhurbaşkanı adayı olmanızı teklif ettiğimizi duyurmak istiyoruz” dediği, Kılıçdaroğlu’nun ise bugünkü Altılı Masa toplantısına işaret ederek reddettiği belirtildi.

“ADAY BİR AN ÖNCE AÇIKLANSIN”
Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde aralarında İstanbul ve Ankara’nın da olduğu CHP’li 9 büyükşehir belediye başkanı ile bir araya geldi. İzmir ve Hatay büyükşehir belediye başkanları programları nedeniyle görüşmeye katılamadı. Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre başkanlar toplantıda Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı için “Bir an önce açıklanırsa biz de sahada daha rahat çalışırız” dedi, Kılıçdaroğlu ise “şubat ortasını” işaret etti.

KILIÇDAROĞLU: EMRİVAKİ OLUR
Gazeteci İsmail Saymaz ise CHP’li başkanların, Kılıçdaroğlu’na, “Biz sizin aday olmanızı istiyoruz. Kabul ederseniz bu toplantının sonunda sizin cumhurbaşkanı adayı olmanızı teklif ettiğimizi duyurmak istiyoruz” teklifinde bulunduğunu, Kılıçdaroğlu’nun ise “Altılı Masa’ya emrivaki olarak değerlendirilir ve liderler üzerinde baskı yaratır. O nedenle kabul etmiyorum” yanıtını verdiğini açıkladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top