CHP’li belediyelerin ekmek dağıtması bile yasak

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 3, 2023 / 15:59

Belediyelerin düzenlediği yardım kampanyalarının ardından ekmek dağıtımına da engelleme geldi. İstanbul ve Muğla’da belediyelerin ekmek dağıtımı polis tarafından engellendi.
CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), Halk Ekmek noktalarında ekmek satılmasına polisin müdahale ettiğini söyledi. Günaydın, “Pes demek yetmiyor. Bu engelleri aşıp, ekmeğe, sağlığa ve özgürlüğe hep beraber ulaşacağız” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet yazarı Tuncay Mollaveisoğlu da engellenmeye tepki göstererek, “Duyurular yapıldı ekmekler yüklendi. Valilik bir açıklama yaparak ekmek dağıtım hizmetinde belediyeleri devre dışı bıraktı! Yani ekmek dağıtmayı bile yasakladı!” dedi.
Engelleme sonrası durum İstanbul Valiliği’ne bildirildi ve sorun çözülerek ekmek satışı başladı.
BİR ENGEL DE MUĞLA’YA
Muğla’da da benzer şekilde CHP’li Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ekmek ihtiyacını karşılamak için hazırlıklar yaptı.
Ancak Muğla İl Hıfzıssıhha Kurulu, aldığı kararla ekmek dağıtımının yalnızca valilik, kaymakamlık, vefa sosyal destek grubu ile muhtarlar vasıtasıyla yapılacağını duyurdu. Alınan kararla belediyelerin ekmek dağıtımı yapmasının önü kesildi.
CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, karara rağmen CHP’li büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile yurttaşı mağdur etmemek için çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top