CHP’li Erdoğdu patladı AK Parti seferber oldu

CHP’li Erdoğdu patladı AK Parti seferber oldu
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitap ederek, “Sizi seçimle indirdikten sonra vatana ihanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım”...

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitap ederek, “Sizi seçimle indirdikten sonra vatana ihanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım” dedi. Erdoğan’ın avukatları, Erdoğdu’ya 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı ve “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Savcılık şikayeti kabul ederek Erdoğdu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Anadolu Ajansı (AA), Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın verdiği davanın dilekçesine ait ayrıntıları paylaştı. Dilekçede, “Erdoğdu’nun paylaşımlarının ifade özgürlüğünün sınırlarını aşan, kişilik haklarına saldırı mahiyetinde ve aynı zamanda suç teşkil ettiği sonucuna varılmıştır” ifadeleri yer aldı.
ERDOĞDU NE DEDİ?
CHP’li Erdoğdu Twitter paylaşımında, “Yargılanmaya başladığınız
gün savunma hakkınız engellenmesin ve hukuk içinde yargılanın
diye mahkeme salonunda olacağım” dedi.
Telefonlarının dinlendiğini ve evinin izlendiğini öne süren Erdoğdu, “ATV ve Sabah grubundan muhabirleriniz en yakın çevremde olan kadın arkadaşlarımı arayıp benimle bir ilişkileri olup olmadığını soruyorlarmış” iddiasını dile getirdi.

Çelik: Yassıada zihniyeti

Erdoğdu’nun sözlerine AK Parti’den tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Yine Yassıada zihniyeti hortlamış. Cumhurbaşkanımızı ‘vatana ihanetten yargılamak’tan bahseden seviyesizlik aynı Yassıada zihniyeti gibi kendini ifade etmiş.” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da CHP’li Erdoğdu’ya yanıt vererek, “Ateş olsa cirmi kadar yer yakacak olan sözde siyasetçilerin Cumhurbaşkanımızı yargılama tehditlerine pabuç bırakacak değiliz” dedi.
Dağ’ın tweet’lerine de yanıt veren Erdoğdu, “Bu arada alayınız yargılanacaksınız. Yargılamanız TRT’den canlı yayınlanacak” sözlerini sarf etti.