CHP’li Kaboğlu’ndan ‘liman’ tepkisi: Açık bir anayasa suçu

CHP’li Kaboğlu’ndan ‘liman’ tepkisi: Açık bir anayasa suçu
AK Parti, özelleştirilen limanların sözleşme sürelerini yeni bir ihaleye gerek kalmadan 49 yıla uzatacak düzenlemenin de yer aldığı kanun teklifini Meclis’e sundu. CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, limanların...

AK Parti, özelleştirilen limanların sözleşme sürelerini yeni bir ihaleye gerek kalmadan 49 yıla uzatacak düzenlemenin de yer aldığı kanun teklifini Meclis’e sundu. CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, limanların yanı sıra zeytinlik alanların madencilik faaliyetine açılmasına dair açıklama yaptı, “Anayasaya aykırı bu teklifte ısrar, açık bir anayasa suçudur” dedi.

Kaboğlu, 14 maddelik teklifin zeytinlik alanlarına ilişkin maddesiyle ilgili olarak, zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasına ilişkin yönetmeliğin Danıştay tarafından iptal edildiğini hatırlattı ve şöyle sözlerini sürdürdü:

“Oysaki bu öneri zeytinlik alanları yok edecek olabilmesi itibari ile tarımsal alanların amaç dışı kullanımı engelleyen 45’inci maddenin de açık ihlalidir. Kaz Dağları’na, Cerattepe’ye göz koyanlar, binlerce yıllık zeytinlikleri yok etmeyi amaçlamaktalar.”