CHP’li Mullaoğlu: Samandağ’da aynı adrese kayıtlı 300 seçmen tespit ettik

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 25, 2023 / 20:04

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Hatay milletvekili seçilen Servet Mullaoğlu, Hatay’ın Samandağ ilçesi Çiğdede Mahallesi’nde aynı adreste kayıtlı 300 seçmenin tespit edildiğini duyurdu.

Mullaoğlu, sosyal medyada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Sadece Hatay İli Samandağ ilçesi, Çiğdede Mahallesinde aynı adreste kayıtlı 300 seçmen tespit ettik. Seçmen listeleri oluşturulurken hilelerin yapıldığına dair çok kuvvetli şüpheler var. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hile yapanların cezalandırılması için gerekli bütün yasal yollara başvuracağız. Demokrasimize hileyle yapılan darbeyi asla kabul etmeyeceğiz.

Daha sonra konuya ilişkin video çeken Mullaoğlu, şöyle konuştu:

“Demokrasilerde seçmen iradesinin sandığa yansıması çok önemli bir unsurdur. Seçim olmasa demokrasi olmaz. Ama seçmen iradesinin özgürce yansıması gerekiyor. Seçmen iradesini sakatlayan her unsur, demokrasiye vurulan bir darbedir. Dolayısıyla hile ile yapılan bu unsurları da hile ile yapılan her şeyi de darbe olarak nitelendirmek gerekiyor. Biz şu an bugün, Samandağ ilçesinde, Çiğdede Mahallesi’nde 300 seçmenin aynı adrese kayıtlı olduğunu gördük.

Sadece Samandağ’da bu yapılıyorsa acaba Kayseri’de, Yozgat’ta, Karadeniz’de başka yerlerde neler yapılmış olabilir? Muhtemelen seçmen listelerinde kesinlikle hile yapıldığına dair çok kuvvetli şüpheler var. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bu işin altından kim çıkarsa çıksın, ucu nereye dokunursa dokunsun bu darbeyi yapanları, hile ile darbe yapanları sonuna kadar kovalayacağız. Yasal bütün haklarımızı kullanacağız. Bunu kabul etmek mümkün değil.”  

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top