CHP’li Özel: HDP’nin mesajını doğru okumak lazım

CHP’li Özel: HDP’nin mesajını doğru okumak lazım
Halk TV’de yayımlanan ‘İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah’ın konuğu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın ‘cumhurbaşkanlığı seçimleri’ne partisinin kendi adayıyla gireceği...

Halk TV’de yayımlanan ‘İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah’ın konuğu CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın ‘cumhurbaşkanlığı seçimleri’ne partisinin kendi adayıyla gireceği yönündeki açıklamalarını değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “6.5 milyon oy alan bir siyasi partinin bunu yapması lazım. Bundan korkmamak da bu meseleyi başka şeylere yormamak da lazım. Siyasette bütün partiler gibi HDP’nin mesajını da doğru okumak lazım” dedi. CHP’li Özel, şu yorumu yaptı:

“HDP’nin aday çıkarması kadar normal bir şey yok. Altılı Masa’dan çıkacak adayın bizim demokrasi standartlarımıza uygun, gelecekte bize bu zulümleri yapmayacak, bize oy verenleri yok saymayacak, bu ülkeyi yönetirken bizi ayrıştırmayacak, ötekileştirmeyecek, eşit vatandaşlık felsefesine inanmış bunu bir anayasaya bağlılık olarak özünde hisseden bir aday olursa biz o adayda da uzlaşabiliriz diyorlar, Türkçesi bu.”