CHP’li Öztrak: Enflasyon tsunami oldu

CHP’li Öztrak: Enflasyon tsunami oldu
CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarını eleştirdi. Öztrak, “Ekimde üretici ile tüketici enflasyonu arasındaki fark 72 puan ile yeni bir rekor kırdı. Tarihimizin hiçbir...

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarını eleştirdi. Öztrak, “Ekimde üretici ile tüketici enflasyonu arasındaki fark 72 puan ile yeni bir rekor kırdı. Tarihimizin hiçbir döneminde bu kadar kısa dönemde bu kadar büyük bir enflasyon tsunamisiyle karşılaşmadık. Bu olsa olsa millete yapılmış bilinçli bir kötülüktür” açıklamasını yaptı. Öztrak sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:


• “Enflasyonu baz etkisine emanet edenler, enflasyonda büyüyen tsunamiye gözlerini kapatsa da; ‘Turpun büyüğü heybede.’ Bu tek başına beceriksizlikle açıklanamaz. Bu olsa olsa millete yapılmış bilinçli bir kötülüktür.

• Üreticilerimize madalya verilmeli. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar fedakar üreticiler bulunamaz. Uzunca süredir tüm üretim maliyetlerindeki artışı sineye çekerek, tüketici enflasyonunun üç haneli rakamlara taşınmasını engellediler.

• Dikkat: Tweet yüksek dozda ironi içerir. Çok şükür gıda enflasyonu yüzde 100 değil, yüzde 99,1. Ama bu haliyle bile dünya üzerindeki en yüksek gıda enflasyonuna sahip dört ülkeden biriyiz. Tarım devriminin başladığı topraklarda, milletimizi düşürdükleri hal bu. İşte Erdoğan'ın ‘muhafazakar devrimciliği’!!!”