CHP'li Tanal Suriyeli esnaftan fiş istedi, alamadı

CHP'li Tanal Suriyeli esnaftan fiş istedi, alamadı
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da esnaf ziyareti yaptığı sırada Suriyeliler tarafından işletilen dükkandan alışveriş yapmak istedi. Parasını ödeyen Tanal, karşılığında fiş istedi ancak alamadı....

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da esnaf ziyareti yaptığı sırada Suriyeliler tarafından işletilen dükkandan alışveriş yapmak istedi. Parasını ödeyen Tanal, karşılığında fiş istedi ancak alamadı.

Tanal, Şanlıurfa'da çoğunluğu Suriyeli esnaf tarafından oluştuğu için "Suriyeliler Caddesi" olarak bilinen Şehit Nusret Caddesi'nde, 28 Mayıs seçimi kapsamında ziyaretlerde bulundu. Suriyelilerin işlettiği "Baba Sanfur" isimli mekandan pide alan Tanal, fiş istedi ancak mekan sahibi fiş vermedi.

Tanal o anları sosyal medyada paylaştı ve ekledi: "Şanlıurfa’da “Suriyeliler Caddesi” olarak bilinen Rabia Meydanı karşısındaki Şehit Nusret Caddesi’ndeyiz. Cadde komple Suriyeli sığınmacıların açtığı dükkanlarla dolu. Türk esnaf, 2-3 dükkanla azınlıkta. Zaten onlara da mahalle baskısı uygulanıyor. Suriyeliler açısından fiş yok, vergi yok, yükümlülük yok. Şanlıurfa’daki Türk esnaf vergisini verirken, Suriyeliler ise fişsiz, faturasız ürün satıyor. Şanlıurfa’yı bu hale getiren AKP iktidarıdır, Erdoğan yönetimidir! Karar senin Şanlıurfa’m! Karar senin Türkiye’m!"