CHP’li Taşcıer: “AFAD, Erdoğan’ın ikinci örtülü ödeneğidir”

CHP’li Taşcıer: “AFAD, Erdoğan’ın ikinci örtülü ödeneğidir”
CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sayıştay’ın Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ikinci örtülü ödeneği olduğunu savundu.Taşcıer, dün TBMM düzenlediği basın...

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sayıştay’ın Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ikinci örtülü ödeneği olduğunu savundu.

Taşcıer, dün TBMM düzenlediği basın toplantısında, AFAD’da yaşandığını iddia ettiği “usulsüzlüklere” değinerek, AFAD’ın Sayıştay raporlarına bakıldığında yolsuzluğa kapı açan usulsüzlüklerin bir kurumun içine nasıl işlediğinin görüleceğini söyledi. Sayıştay’ın AFAD’da 2018 yılına kadar usulsüzlük üstüne usulsüzlük belirlediğini, ancak bu tarihten sonra sihirli bir değneğin devreye girerek kurumun pirüpak hale getirildiğini ileri süen Taşçıer şöyle konuştu:
“AFAD, Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci örtülü ödeneğidir. Aynı örtülü ödenekte olduğu gibi, giren para belli, çıkan para belli değildir. Tüm usulsüzlükler yaşanıyorken AFAD’ın başında çok tanıdık bir isim var. Sayıştay’ın usulsüzlük üstüne usulsüzlük tespit ettiği yıllarda AFAD’ın başında bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Fuat Oktay var. Harcadığı paranın hesabını vermeyen, yasaların kendisine yüklediği sorumluluğu yerine getirmeyen, yandaşa para aktarma organizasyonu haline gelen yapının başındaki bu isim, artık Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak buraya gelip yürütmenin bütçe teklifi sunuyor.”