CHP’nin adayı oybirliğiyle

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 27, 2023 / 08:57

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya geldi. Deprem bölgesinde görevli olan milletvekilleri 3 saat süren toplantıya online olarak katılırken toplantı sonrası grup başkanvekilleri Engin Özkoç, Engin Altay ve Özgür Özel açıklama yaptı.

Toplantıda milletvekillerinin cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki görüşlerini aktardığını belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tüm milletvekillerinin oybirliği ile cumhurbaşkanı adaylığı ve seçim sürecine dair tüm konularda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdiğini söyledi.

Milletvekillerinin bir yetki belgesini de hazırladığını belirten Özel, üç grup başkanvekilinin imzasını taşıyan metni şöyle aktardı: “CHP TBMM grubu olarak 26 Şubat 2023 günü saat 10:00’da gerçekleştirdiğimiz toplantıda cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki tüm süreçlerde grubumuz adına karar almak üzere oybirliği ile Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu yetkilendirmiştir.”

CHP’NİN ADAYI BELLİ
Milletvekillerinin cumhurbaşkanı adayı ismi konusunda da uzlaştığını belirten Özel, Millet İttifakı’nın ortak iradesine vurgu yaparak bu ismin metinde yer almadığını kaydetti.

Grup toplantısının deprem nedeniyle dün yapılabildiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 109 milletvekilinin toplantıya deprem bölgesinden online olarak katıldığını aktardı. Kılıçdaroğlu’nun deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaptığını ifade eden Özel, CHP milletvekillerinin deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdiğini aktardı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top