CHP’NİN MHP İLE ‘TTB’ GERİLİMİ

CHP’NİN MHP İLE ‘TTB’ GERİLİMİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti, Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) ziyaret etti.MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “TTB kapatılmalı” sözü için, “Covid-19’la mücadele edenler terörist...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti, Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) ziyaret etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “TTB kapatılmalı” sözü için, “Covid-19’la mücadele edenler terörist oluyor. Duyduğum en saçma söz” yorumunu yapan Kılıçdaroğlu, “Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul edilsin” dedi.
‘VERİLERİ BİLİM KURULU SÖZCÜSÜ AÇIKLAMALI’
Ortak toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, “Devlet yalan söyler mi? Verileri doğru açıklaması lazım, verileri siyasetçilerin değil Bilim Kurulu’nun sözcüsü açıklamalıydı. Bunların hiçbirisi yapılmadı Halka doğru bilgi verilmesi gerekiyor. “ dedi.
Kılıçdaroğlu konuşmasında Ankara ve Şanlıurfa’da sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara da değindi.
Kılıçdaroğlu, “Sağlıkta şiddet yeni bir olay değil. Şanlıurfa’da bir hekim arkadaş hayatını kaybetmişti. Hepimiz yaşamımızın bir bölümünde doktora gideriz, tedaviyi onlar yapar. Sağlık çalışanlarına şiddet asla kabul edeceğimiz bir şey değil.” ifadesini kullandı.
‘TTB SUÇ İŞLEMİYOR, YÖNETİCİLERİ UYARIYOR’
97 sağlık çalışanı hayatını kaybettiğini ve 41’inin de hekim olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bunlar iktidarı uyarmayacak da kimler uyaracak? Olay bir sağlık sorunu olduğuna göre bu uyarıyı yapması gerekenler sağlık çalışanları. TTB suç işlemiyor, yöneticileri uyarıyor. Halkın sağlığını tehlikeye atan yöneticileri uyarıyorlar” dedi

Hedefteki TTB’nin kongre salonu iptal edildi

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) hafta sonu yapılması planlanan 72’nci Büyük Kongre’sinin adresi değişti.
Edinilen bilgiye göre CerModern’le TTB yönetimi arasında kongrede kullanılacak salon için bir görüşme yapıldı. Başvuruyu değerlendiren CerModern, Ankara Valiliği’nin pandemi döneminde belirlediği kriterleri karşılayamacağı gerekçesiyle tabiplerin salon talebini reddetti. Bunun üzerine yeni bir yer arayışına giren TTB, Bilkent Otel ile anlaştı. Ankara Valiliği’nden kongrenin yapılabileceğine dair yazı da alan TTB, 26-27 Eylül tarihinde kongrenin yapılacağını delegelere mesajla iletti.

‘Kandil’e de gidecek mi?’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Tabipleri Birliği’ne destek ziyaretinde bulunması MHP’yi rahatsız etti. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerine Kandil’le devam edip etmeyeceği, bu görüşmenin Kandil’in siyasi temsilcileriyle seçimden önce yaptığı gibi gizli mi olacağı da ayrıca merak konusudur” dedi.
“Türk Tabipleri Birliğini ziyarete giden Kılıçdaroğlu’nun yakasına takılan siyah kurdele, kendisini hangi kirli güçlere teslim ettiğinin utanç nişanesi olarak hafızalarda yer edecektir” diyen Büyükataman, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin hekimleri suçlu ilan ettiğini iftira eden Kılıçdaroğlu’nun bu iftirasını ispatlamasını şerefine emanet ediyoruz” ifadelerini kullandı.