‘CHP’ye yönelik operasyonel bir süreç için yargı devreye sokuldu’

‘CHP’ye yönelik operasyonel bir süreç için yargı devreye sokuldu’
Gözaltındaki emekli amirallerin avukatı Celal Ülgen, amirallerin gözaltı koşullarını ve açıklamanın değişikliğe uğradığı iddiasını Gazete Pencere’ye değerlendirdi. Ülgen, açıklamanın başlığının değiştirildiği...

Gözaltındaki emekli amirallerin avukatı Celal Ülgen, amirallerin gözaltı koşullarını ve açıklamanın değişikliğe uğradığı iddiasını Gazete Pencere’ye değerlendirdi. Ülgen, açıklamanın başlığının değiştirildiği iddiasına ilişkin, şunları söyledi:

“Zaten başlangıçta var olan şüphelerimiz biraz daha ileri taşınmış oldu. Hatta vücut buldu diyebiliriz artık. Gece yarısından sonra bir zaman dilimi ile başlayan açıklamalarda duyurunun yapıldığı saatle darbe çağrıştırmayı hedefleyenler olduğunu biliyorduk. Ancak Zihni Çakır'ın itiraf niteliğindeki açıklamaları, metni kendisine metni imzalamayan bir amiralin yayınlanmak üzere değil bilgi amaçlı gönderildiğini ve bu haberi teyit etmek için başka kişileri de aradığını söylemesi doğrusu nasıl bir tertip ile karşı kaşıya olduğumuzu göstermektedir. Hele bir bakanın da bu metne daha önce ulaşmış olmasının söylenmesi ve bu bakana ulaşma işinin savcılık ifadesinde geçmemesinin getirdiği bazı kuşkular da su yüzüne çıkıyor gibi.”

BİR SIZMA VE YÖNE DEĞİŞTİRME ATAĞI VAR

Açıklamanın yayımlanmasının ardından “CHP hedeflenerek yapılan operasyonel bir süreç için yargı devreye sokuldu” diyen Ülgen, “Bu işin iktidar neresinde ve ne kadar içeri girmiş, şimdi bu süreci sorguluyoruz. Bir sızma olduğu ve bir yön değiştirme atağı bulunduğunu biliyoruz. Aslında bu söylemimiz baştan beri var. Ancak ete kemiğe büründü artık.” dedi.

AMİRALLERİN GÖZALTI SÜRESİ 4 GÜN DAHA UZATILABİLİR

Ülgen, 6 gündür gözaltında bulanan amirallerin gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılabileceğine dair duyum aldıklarını, gözaltında olmayan 4 emekli amiral için pazartesi gününün iade için tespit edilmesinin bu duyumu güçlendirdiğini söyledi. Ülgen, “Ortada suç yok. Hatta fol yok yumurta yok. Ancak bir bardak suda tsunami kopartıyorlar” dedi.