CHP’yi terör ile eşitledi

CHP’yi terör ile eşitledi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada 2019-2022 arasında 74 belediyede terör araştırmaları kapsamında 88 soruşturma yürütüldüğünü, bunlardan 79’unun tamamlandığını belirtti.Bu soruşturmalarda...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada 2019-2022 arasında 74 belediyede terör araştırmaları kapsamında 88 soruşturma yürütüldüğünü, bunlardan 79’unun tamamlandığını belirtti.

Bu soruşturmalarda 204 özel teftiş yapıldığını aktardı.

Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili olarak, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alınan 1668 kişinin veya yakınının terör örgütü irtibatı ve iltisakına dair kaydı bulunduğu belirlenmiştir” dedi.

Soylu ayrıca, “Söz konusu 1668 kişinin terör örgütlerine göre dağılımı şöyledir: FETÖ/PDY 875, PKK/KCK 432, DHKP/C 143, THKP/C 66, TKP/ML 64, MLKP 33, DEAŞ 3, El Kaide 1 ve diğer örgütler 51” sözlerini sarf etti.

Soylu, dün yaptığı açıklamada, "Herhangi bir siyasi partiye yönelik baskı, farklı anlayış söz konusu değildir. Burası devlettir" dedi. Soylu diğer partilerin belediyelerinde de özel teftiş yapıldığını söyledi.

YALAN SÖYLEMEYİ HUY EDİNMİŞ BİR BAKAN

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Soylu’nun iddialarına İstiklal Caddesi’nde gazetecilerle yaptığı tur sırasında yanıt verdi.

İmamoğlu, Soylu’nın iddialarının ‘yalan’ olduğunu savundu:

“3,5 sene önce çıkıp, 'Ortalama 700 terörist tespit ettik' demiştir. 'Evet, evet' diye böyle hararetle de ifade etmiştir. Açılan soruşturmalar, yapılan mahkeme vesaire… Bir mahkeme açıldı. 41 kişi yargılandı. Hepsi de beraat etti. ‘Toplamda 700 terörist’ diyen bir bakan. Kocaman bir sıfırla sonuç bulmuştur bu süreç. Yalan söylemeyi ve iftira atmayı kendine huy edinmiş bir kişiyle karşı karşıyayız. Ülkemiz için, milletimiz için gerçekten ciddi bir güvenlik sorunudur Sayın Bakan”

Soylu’nun sürekli açıklamalarda bulunduğunu, her tweete yanıt verdiğini dile getiren İmamoğlu, “Böyle içişleri bakanı olur mu ya? Evinden kovarlar bu adamı” sözlerini sarf etti.

POLEMİĞE YOL AÇMIŞTI

İBB’ye yönelik başlatılan soruşturma büyük bir tartışmaya yol açmıştı.

Geçen yıl başlayan tartışmalar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İçişleri Bakanlığı arasında çeşitli polemiklerin yaşanmasına sebep olmuştu.

Nisan ayında İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmasını "cadı avı" olarak nitelendirmişti.

SEN NE İŞ YAPIYORSUN?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Soylu’nun CHP’li belediyelere yönelik açıklamalarına yanıt verdi. “İstanbul’da 1668 terörist varsa se ne iş yapıyorsun?” sorusunu yönelten Torun, “Soylu, yavuz hırsız misali ev sahibini bastırmaya çalışıyor, suçluluk psikolojisi içinde belediyelerimize saldırıyor. Kamu kurumu olan belediyelerimize kumpas kuran, iftira atan Soylu suç işliyor” dedi.

ŞABAN DİŞLİ'Yİ HATIRLATTI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bir yıl önce de rakamlar verdin, bir koca yıl bir operasyonunu işitmedik Süleyman. Anca boş laf konuşup algı peşindesin, başka bir şey değil. ‘Yakınların’ iltisakı üzerinden bir cadı avı, bir operasyon niyetindeysen önce Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'ne uğra...” sözleriyle tepki gösterdi.

Özel, 15 Temmuz darbe girişimini Hulus’i Akar’a bildiren eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin kardeşi olması nedeniyle AK Parti’deki genel başkan başdanışmanlığı görevini bırakmak zorunda kalan, sonra da Lahey’e büyükelçi olarak atanan Şaban Dişli’yi hatırlatarak, “Önce Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'ne uğra” dedi.

İBB’DE TERÖRİST ÇALIŞAMAZ

İBB yaptığı açıklamada, " Sonuç olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde terörist çalışmamaktadır, çalışamaz. Devletimizin ilgili birimlerinden gelen ya da gelecek olan her türlü bilgi titizlikle ele alınmakta ve gereği de yapılmaktadır, yapılacaktır. Milli Güvenlik konusundaki hassasiyetimiz vatan sevgimizle beslenen yönetim kültürümüz gereği tartışmaya kapalıdır” ifadeleri yer aldı.