CHP’yi ziyaret eden MHP il yöneticisi görevden alındı

CHP’yi ziyaret eden MHP il yöneticisi görevden alındı
Zonguldak’ta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mevlüde Yalçıner, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’u makamında ziyaret etti.30 Mart’taki ziyaretin...

Zonguldak’ta Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mevlüde Yalçıner, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun’u makamında ziyaret etti.

30 Mart’taki ziyaretin ardından CHP’li Uzun, birlikte poz verdikleri fotoğrafı sosyal medyadan paylaştı. MHP’lilerin fotoğrafa tepki göstermesinin ardından, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, hiçbir açıklama yapmadan il yönetim kurulu üyelerinin haberleştiği WhatsApp grubundan Yalçıner’in görevden alındığını yazdı. Yalçıner karara, “Farklı siyasi görüşe sahibiz diye düşman mı olmamız gerekiyor” diye tepki gösterdi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, 20 yıldır MHP içinde siyaset yaptığı belirten Mevlüde Yalçıner, daha önce partisinden meclis üyeliği, Kadın Kolları Başkanlığı yaptığını, hatta 2019 yılında belediye başkan aday adayı olduğunu söyledi.

‘TAMAMEN KEYFİ BİR UYGULAMA’
İl Başkanı Demirköse’nin yaptığının onur kırıcı bir davranış olduğunu ifade eden Yalçıner, “2 yıl önce de kadın kolları başkanlığı yaparken görevden alındığımı gazetelerden öğrenmiştim. Şimdi yine aynı uygulamaya maruz kaldım. Söylediklerine göre bu fotoğraf genel merkeze gönderilmiş. Ama ben inanmıyorum. Tamamen keyfi bir uygulama. Partimle bir sorunum yok ama bu haksızlık ile sonuna kadar mücadele edeceğim” diye konuştu.