CHRİSTCHURCH SALDIRGANINA ÖMÜR BOYU HAPİS

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 28, 2020 / 11:51

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren, 49 kişiyi de yaralayan Brenton Tarrant, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, 29 yaşındaki Avustralyalı aşırı sağcı sanığın şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu cezaevinde kalmasına hükmetti. Şartlı tahliye olanağına tamamen kapalı olan ağırlaştırılmış müebbet hapis kararı Yeni Zelanda’da bugüne dek verilen en ağır mahkumiyet cezası oldu.

Eylemlerini miğferine yerleştirdiği kamera ile sosyal medyadan canlı olarak yayınlayan Tarrant saldırılardan sonra yakalanmıştı. Hakkında 51 kez cinayet, 40 kez cinayete teşebbüs ve terörizm suçlamalarından dava açılmıştı. Tarrant, cuma namazı kılınan El Nur ve Linwood camilerine  silahlı saldırı düzenlediğini itiraf etmiş, hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmişti. Ancak mahkemede savunma hakkını kullanmak istemediğini açıklamıştı. Tarrant, son duruşmalarda dinlenen 90’dan fazla kurban yakını ve mağdurun açıklamalarını soğukkanlılıkla takip etmiş ve pişmanlık belirtisi göstermemişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top