Çiçekçi annenin Oxfordlu kızı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 8, 2021 / 09:18

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken başarılara imza atan birçok kadın hayat hikâyeleriyle gündeme geliyor. Hatay’da 57 yaşındaki Gülseren Bozkurt da, 15 yıldır mezarlıkta çiçekçilik yaparak çocuklarını okutuyor. Oğlunu bu işten kazandığı parayla okutan anne şimdi de Oxford’da okuyan kızına katkıda bulunabilmek için çabalıyor.
Bozkurt, “Kazandığım parayı çocuklarıma harcamak güzel, gücü yeten her kadın isterim ki çalışsın, kendi ayakları üzerinde durabilsin. Kadın en güzel varlıktır, kadının her zaman en güzel yerde olması lazım. Çalışmak ayıp değil, muhtaç olmak ayıptır. Dünya Kadınlar Günü bir gün değil her gün olmalıdır” ifadelerine yer verdi.
ANNEM BÜYÜK
MÜCADELELER VERDİ
Okuduğu okuldan iyi bir derece ile mezun olup, beyin cerrahı olmak istediğini söyleyen Merve Bozkurt, annesinin bu emeklerini boşa çıkarmayacağını ve onurlandıracağını ifade ederek, şunları söyledi:
“Üniversiteye başlamadan önce annem bana, ‘güzel bir yer kazanmazsan, seni okutmam’ demişti. Çünkü büyük mücadeleler verdi, bizi okutmak için emeklerinin boşa gitmesini hiçbir zaman istemiyordu. Çok zorlanmasına rağmen, annem bize hiçbir zaman yansıtmadı, bizi hiçbir zaman mahrum etmedi” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top