Çiftçi borcu borçla kapatıyor

Çiftçi borcu borçla kapatıyor
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son 5 yılda bankalara rehin bırakılan tarım arazisi sayısının 1 milyon 366 bin 172 olduğu...

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son 5 yılda bankalara rehin bırakılan tarım arazisi sayısının 1 milyon 366 bin 172 olduğu bilgisini verdi.

Ömer Fethi Gürer, her yurttaş gibi çiftçinin de ülkemizde ekonomik krizden doğrudan etkilendiğine dikkat çekti, birçok kesimin kredi ile dönmeye çalıştığını söyledi, alınan rakamların da bu tespiti doğruladığını vurguladı. Gürer, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarım ile ilgili çizdikleri pembe tabloların gerçeklerle örtüşmediğini ve verilerin çiftçilerin yaşadığı sorunları gösterdiğini söyleyip "Rehin tesis edilen taşınmaz sayısı 1 milyon 366 bin 172 iken çiftçi sayısı 2 milyon 100 bin civarında ise bu durumda çiftçinin kredisiz ana para ile üretim yapma şansı olmadığı da görülüyor” dedi.