Çiftçilerin umutsuz bekleyişi: Kiloda 7 lira bile zarar yazar

Çiftçilerin umutsuz bekleyişi: Kiloda 7 lira bile zarar yazar
Çiftçiler hükümetin kendilerine karşı duyarsızlığından, üretim çağrısı yaparken destek konusunda cimri davranmasından şikayetçi. Çorum’da 50 yıldır çiftçilik yapan Garip Özgür yakın bir gelecekte Türkiye’de bir...

Çiftçiler hükümetin kendilerine karşı duyarsızlığından, üretim çağrısı yaparken destek konusunda cimri davranmasından şikayetçi. Çorum’da 50 yıldır çiftçilik yapan Garip Özgür yakın bir gelecekte Türkiye’de bir buğday krizinin çıkmasını kaçınılmaz görüyor. Bunun nedeni ise çiftçinin kullandığı alet edavattan ilaç ve gübre gibi girdilerde artık ulaşılamaz noktaya gelen fiyatlar. Bir çok üretici gibi Özgür de devletin çiftçilere yeterli destek vermediğinden şikayetçi, “Üretiyoruz ama zarar ediyoruz” diyen Özgür, TMO’nun fiyat açıklamamasından şikayetçi. Garip Özgür, “Çiftçilik getirisi az ama insanı çok fazla yıpratan bir meslek. Keşke devlet bir önlem alsa. Köprü ve otoyollara geçiş garantisi veriyorlar. Çiftçiye de alım garantisi versinler ama yapmıyorlar” diyerek sahipsiz kalmaktan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Şanlıurfa’da uzun yıllardır buğday üreticiliği yapan Mustafa Çiçekler, birçok buğday üreticisinin bu yıl ekim yapmadığına dikkat çekti. Buğday üreticilerine dönük zirai desteğin yok denecek kadar az olduğunu belirten Çiçekler, sulama koşullarının iyileştirilmemesi, girdi maliyetlerinin düşürülmemesi halinde buğday üreticisinin yok olacağını vurguladı. (Gazete Duvar)