Çiftçinin kredi faizini sileceğiz

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 20, 2022 / 12:29

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye’de STK, muhtarlar ve kanaat önderleri ile buluştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Allah nasip eder, Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde çiftçilerin Tarım Kredi veya bankalardan aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Çiftçi kardeşim bir nefes alacak. Esnaf ve çiftçi bir toplumun orta direğidir” dedi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

• “Memleketin nereye gittiğini sizde bende görüyoruz. Giderek artan sorunlarımız var. Evlatlarınız var iş bulamıyorlar, siz yaşıyorsunuz ben görüyorum. O zaman bir çıkışa ihtiyacımız var. Var olan sorunları çözmeye ihtiyacımız var. Cebini doldurmak için değil halkın cebi dolsun diye mücadele eden insanlara ihtiyacımız var.

• Osmaniye fıstık üretiminde Türkiye birincisi. Pamuk, buğday ekenlerimiz var. Hayvancılık yapanlarımız var. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Konya’dan küçük olan Hollanda’nın yıllık tarım ürünü ihracatının neden 10’da 1’i ancak yapabiliyor? Neden et, hayvan, arpa, buğday, yem dışardan geliyor?

• Allah nasip eder, Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde çiftçilerin Tarım Kredi veya bankalardan aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Çiftçi kardeşim bir nefes alacak. Esnaf ve çiftçi bir toplumun orta direğidir. Esnafın da kredilerinin faizlerini sıfırlayacağız.

• Havza bazlı tarım planlaması yapacağız. Dönüm maliyeti bulunacak. Planlı olma kaydığıyla hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. O yükü çiftçinin sırtına yıkmayacak.

• 2022’de kanuna göre Türkiye’de çiftçiye 134 milyon lira yardım yapılması lazım. Şu ana kadar 30-35 milyon lira yardım yapıldı. Çiftçinin tarımda kullandığı araçlar icra konusu olmayacak. Ekecek ki borcunu ödesin. Bu düzenlemeyi yapacağız.

• Çiftçiler için kırmızı mazot uygulamasını düşünüyoruz. Çiftçiye KDV’siz ve ÖTV’siz mazot verilecek. KDV’siz ve ÖTV’siz mazot yata veriliyor. Çiftçiye elektriği bedava vereceğiz. Allah’ın güneşi bedava. Yapacağınız paneller. Başka bir şey yok.

• Köylerde nüfus kalmadı. Köylerdeki bütün kadınların ve gençlerin sosyal güvenlik primini köyde kaldığı ve üretimini yaptığı sürece devlet ödeyecek.

• Muhtarlara demokrasinin temel taşı diye hitap ederiz. Muhtarların ayrıca bir bütçesi olması lazım. Muhtar vatandaşın en yakın ulaştığı kişidir. Sosyal yardımlar muhtarlar yardımlar aracılığı ile yapılacak.

• İktidar olduğumuzda şanlı ordumuzun elinden alınıp Katar’a verilen Tank Palet Fabrikamızı şanlı ordumuza vereceğiz. Özünde milliyetçiyiz. Dünyada askeri doktoru, hastanesi olmayan ülke yok. Bizim ordumuzun ne hastanesi ne doktoru kaldı. İktidar olduğumuzda ordunun elinden alınan bütün hastaneleri yeniden ordumuza vereceğiz.

• En geç 2 yıl içerisinde Suriyeli kardeşlerimizi göndereceğiz. Irkçılık yapmadan, Türkiye’nin itibarını koruyarak göndereceğiz.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top