Çifte maaşlı Sayıştay başkan adayına CHP’den itiraz: ‘Yolsuzlukları tespitini beklemek hayal olur’

Çifte maaşlı Sayıştay başkan adayına CHP’den itiraz: ‘Yolsuzlukları tespitini beklemek hayal olur’
Birden fazla maaş alan bürokrat ve siyasilerin korkulu rüyası haline gelen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay Başkanlığı’na aday gösterilen Metin Yener’in iki ayrı yerden maaş aldığını ifade etti. Yavuzyılmaz,...

Birden fazla maaş alan bürokrat ve siyasilerin korkulu rüyası haline gelen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay Başkanlığı’na aday gösterilen Metin Yener’in iki ayrı yerden maaş aldığını ifade etti. Yavuzyılmaz, "AK Parti’nin yolsuzluklarını, usulsüzlüklerini ve yaratılan kamu zararını tespit etmesini beklemek hayal olacaktır” değerlendirmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener, AKP ve MHP oylarıyla Sayıştay Başkanlığı'na aday gösteriliyor.

Yavuzyılmaz, “Sayıştay’ın kadük duruma düşmemesi için mutlaka kendi içinden çıkan bir adayın Sayıştay başkanı olması şarttır” diyerek şu bilgileri paylaştı, Yener’in adaylığına tepki gösterdi:

“Metin Yener, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’ne, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı kararı ile atandı. Kendisi aynı zamanda Türk Telekom’a ait bir alt şirket olan TTNET’in Yönetim Kurulu Başkanı, 2022 yılına kadar da bu görevi devam edecek. Aynı zamanda Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı, çift görev, çift maaş, çift dikiş yoluna devam ediyor. Şimdi de Sayıştay Başkanlığına aday olmuş durumda. Çift maaş alan birinin Sayıştay Başkanı olması durumu oldukça sorunlu.”