Çiğköfteciler isyanda: Göbek marul fiyatı yüzde 100 arttı

Çiğköfteciler isyanda: Göbek marul fiyatı yüzde 100 arttı
60 lira olan göbek marul fiyatı, 120 lira olunca İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Esnaf Sanatkârlar Derneği (ÇİĞDER) Başkanı Orhan Güzelaydın, fiyatlara tepki gösterdi.Halk TV'de yer alan habere göre İstanbul Çiğköfte...

60 lira olan göbek marul fiyatı, 120 lira olunca İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Esnaf Sanatkârlar Derneği (ÇİĞDER) Başkanı Orhan Güzelaydın, fiyatlara tepki gösterdi.

Halk TV'de yer alan habere göre İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfteciler Esnaf Sanatkârlar Derneği (ÇİĞDER) Başkanı Orhan Güzelaydın, marul fiyatına gelen zamlara ilişkin "Bunu durduracak bir mekanizma yok mu" dedi.

Güzelaydın şunları söyledi:

"Kışın "ortasında bile kasası 50 - 60 lira aralığında olan göbek fiyatları, sezonu olan bu yaz ayında tam da seçim haftası nasıl ve kimler tarafından 100 ile 120 lira arasına yükseltildi? Bu yüzde yüzlük zammı kim ne ile izah edebilir? Bunu durduracak bir mekanizma yok mu?

Türkiye’de 150 binden fazla satış noktası bulunan, genellikle öğrenci ve dar gelirli vatandaşlarımıza hitap eden sektörümüz bu tür fahiş fiyatlarla zor duruma düşürülmek istendiğini söyleyen Güzelaydın, yetkililere seslenerek ''Tüm yetkilileri bu tür fahiş fiyatların durdurulması için göreve davet ediyoruz'' dedi.