ÇİN ANA PARTNERİMİZ OLACAK

ÇİN ANA PARTNERİMİZ OLACAK
Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ın sözcüsü Zabihullah Mücahid, en önemli partnerlerinin Çin olduğunu söyledi.Mücahid, İtalya’da yayımlanan La Repubblica gazetesine verdiği söyleşide, Afgan ekonomisini kalkındırmak...

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ın sözcüsü Zabihullah Mücahid, en önemli partnerlerinin Çin olduğunu söyledi.
Mücahid, İtalya’da yayımlanan La Repubblica gazetesine verdiği söyleşide, Afgan ekonomisini kalkındırmak ve ülkeyi yeniden inşa edebilmek için uluslararası ilişkilerini düzeltmeye ve “tüm dünya hükümetlerince tanınmaya” ihtiyaç duyduklarını söyledi.
Mücahid, ülkelerle ilişkilerinden bahsederken, “Çin en önemli partnerimiz, ülkemize yatırım yapmaya ve yeniden inşayı desteklemeye istekli olduğu için bizim için temel önemde ve olağanüstü bir fırsat teşkil ediyor” açıklamasını yaptı.
Çin’in “Yeni İpek Yolu” olarak anılan “Bir kuşak, bir yol” projesine çok önem verdiklerini belirten Mücahid, “Ayrıca çok zengin bakır madenlerimiz var, bunlar Çinliler tarafından modernize edilebilir ve yeniden canlanabilir. Çin, tüm dünya pazarlarına girişimiz için bir geçiş belgesi temsil ediyor” ifadelerini kullandı.