Çin çizmeyi aştı

Çin çizmeyi aştı
Çin Halk Cumhuriyeti›nin Ankara Büyükelçiliği, ‹Barın katliamı’nı anmak için yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a...

Çin Halk Cumhuriyeti›nin Ankara Büyükelçiliği, ‹Barın katliamı’nı anmak için yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a tepki gösterdi.
Elçiliğin Twitter hesabından yapılan ilk paylaşımdaş Akşener ve Yavaş’ın hesapları da etiketlenerek “Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir” denildi. İkinci paylaşımda da, “Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

İYİ PARTİ›DEN YANIT: NE YAPARSINIZ?
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da Twitter hesabından Çin Büyükelçiliği’ne “Ne yaparsınız mesela? Hepimizi toplama kamplarına alıp asimile mi edersiniz? Bize işkence mi yaparsınız? Camilerimizi mi yıkarsınız?” diye yanıt verdi. Akşener ve Yavaş, önceki gün Twitter’dan yaptıkları paylaşımlarda Şincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Barın’da 31 yıl önce yaşanan çatışmaları ‘katliam’ olarak anmıştı.
ÇİN BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ›NE ÇAĞRILDI
Meral Akşener ve Mansur Yavaş’a yönelik paylaşım sonrası Çin Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Büyükelçi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’la görüştü.

DAVUTOĞLU’NDAN TEPKİ: HADDİNİZİ BİLİN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, Büyükelçiliğin tweetini alıntılayarak, “Haddinizi bilin! Burası Ankara!” paylaşımıyla tepkisini dile getirdi.