ÇİN EMLAK SEKTÖRÜNDEKİ KRİZE ÇÖZÜM ARIYOR

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 15, 2022 / 11:02

Çinli yetkililer krizdeki emlak sektörünü kurtarmak için kapsamlı önlemler açıkladı. Ülkedeki düzenleyici otoriteler uzun süredir devam eden sert pandemi kısıtlamalarını ve dünyanın 2 numaralı ekonomisini baskılayan emlak krizinin etkisini hafifletmeye çalışıyor.

Çin Merkez Bankası (PBOC) ve Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu, sektörün “istikrarlı ve sağlıklı gelişimini” teşvik etmek için 16 maddelik bir yönerge yayınladı.

Önlemler arasında borç yükü altındaki konut geliştiricileri için kredi desteği, projelerin tamamlanarak ev sahiplerine teslim edilmesini sağlamak için finansal destek ve ertelenmiş krediler için yardım yer alıyor.

Kurtarma planı kapsamında, konut şirketlerinin önümüzdeki altı ay içinde vadesi gelen ödenmemiş banka kredileri ve borçları bir yıl boyunca uzatılabilecek, tahvillerinin geri ödemesi de müzakereler yoluyla ertelenebilecek veya takas edilebilecek. Geçtiğimiz yıl Çin’in en büyük emlak şirketi olan Evergrande’nin finansman sorunları ile karşı karşıya kalarak projeleri teslim edememesi sonrası ülke ipotek boykotlarına ve ev satın alanların protestolarına sahne olmuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top