Çin, kısıtlamalara karşılık verecek

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 4, 2023 / 11:45

Çin Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle Çin’den gelen yolculara giriş kısıtlamaları uygulayan ülkelere aynı şekilde karşılık verileceğini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, dün yaptığı açıklamada, ülkesini hedef alan kısıtlamaların “bilimsel temelden yoksun” ve “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Pekin’in “Sıfır Covid” politikasını gevşetme kararının ardından vaka sayılarının artmasıyla birlikte, ABD, İngiltere ve Fransa’nın da aralarında olduğu 10’dan fazla ülke Çin’den gelen yolculardan negatif test isteyeceğini açıklamıştı. 

Sözcü Mao, “siyasi hedeflere ulaşmak için salgın önleme ve kontrol tedbirlerini manipüle etme girişimleri” olarak nitelendirdiği adımlar karşısında Pekin’in “mütekabiliyet ilkesi uyarınca karşılık verecekleri” uyarısında bulundu.

Sözcü ayrıca Çinli yetkililerin Dünya Sağlık Örgütü yetkilileriyle bir video görüşmesi yaptıklarını bildirdi. Sözcü, bu görüşme sırasında “mevcut salgın durumu, tıbbi tedavi, aşılama ve diğer teknik konular hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ve salgının dünya çapında mümkün olan en kısa sürede sona erdirilmesine yardımcı olmak için teknik alışverişi sürdürme konusunda anlaştıklarını” söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top