Çin-Tayvan gerginliği sınırı aşmaya başladı

Çin-Tayvan gerginliği sınırı aşmaya başladı
Çin ve Tayvan donanmalarına ait 10›dan fazla savaş gemisinin Tayvan Boğazı›nda birbirlerine çok yakın mesafeden geçtikleri ve Çin gemilerinin iki taraf arasındaki gayriresmi sınır hattını aştığı bildirildi.Tayvan Savunma...

Çin ve Tayvan donanmalarına ait 10›dan fazla savaş gemisinin Tayvan Boğazı›nda birbirlerine çok yakın mesafeden geçtikleri ve Çin gemilerinin iki taraf arasındaki gayriresmi sınır hattını aştığı bildirildi.

Tayvan Savunma Bakanlığı da çok sayıda Çin askeri gemisi ile uçak ve insansız hava aracının adaya ve Tayvan donanmasına yönelik saldırı simülasyonu yaptığını duyurdu. Bakanlık, uçak ve gemilerini Çin›in bu adımına «Uygun bir karşılık vermesi için» bölgeye gönderdiğini aktardı.

TAYVAN TOPÇU ATIŞIYLA KARŞILIK VERECEK
Tayvan ajansı CNA’nın haberine göre, ordudan yapılan açıklamada, 9 ve 11 Ağustos’ta, Ada’nın güneyindeki Pintung vilayetine bağlı Fınggang’da iki ayrı topçu talimi düzenleneceği bildirildi.

Tatbikatlarda, 155 milimetre top ateşleyen 78 obüs ve 120 milimetrelik 6 havan ile havaya ve denize atışlar yapılacağı vurgulandı. Ordunun yıllık tatbikatının da 5 Eylül’de yapılacağı kaydedildi.