Çin tetiğe bastı, bölge gergin

Çin tetiğe bastı, bölge gergin
Tayvan, “karasuları” olarak nitelediği bölgeye, Çin ordusunun adayı çevreleyen tatbikatları sırasında fırlattığı bazı füzelerin düştüğünü duyurdu. Japonya Savunma Bakanlığı da Çin’in tatbikat kapsamında 9 balistik...

Tayvan, “karasuları” olarak nitelediği bölgeye, Çin ordusunun adayı çevreleyen tatbikatları sırasında fırlattığı bazı füzelerin düştüğünü duyurdu. Japonya Savunma Bakanlığı da Çin’in tatbikat kapsamında 9 balistik füze fırlattığını, bunların 5’inin ülkenin münhasır ekonomik bölgesine düştüğünü açıkladı.

Tayvan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çin ordusunun dün öğle saatlerinde ateşlediği çok sayıda Donfeng güdümlü füzesi Ada’nın kuzeydoğu ve güneybatısındaki bölgelere düştü. Açıklamada, “Tayvan silahlı kuvvetlerinin izleme ve keşif araçlarıyla durumu tespit ettiği, savunma sistemlerini devreye soktuğu” ifadesi yer aldı.

Altı bölgede yürütülen tatbikatlar nedeniyle bazı bölgeler gemi ve uçak trafiğine kapatılırken, boğaz geçişindeki güvenlik endişesi nedeniyle seferlerin aksadığı bildiriliyor.