Çin’de denge bozuldu

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 29, 2022 / 08:23

Çin›de Sincan Uygur Özerk Bölgesi›nin merkezi Urumçi’de karantina altında olduğu iddia edilen apartmanda çıkan yangında 10 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Kovid-19 tedbirlerine karşı başlatılan protestolar ülke geneline yayılıyor.

Pekin’in merkezindeki Chaoyang ilçesinde gece saatlerinde Liamao Kanalı’nın iki yakasında toplanan birkaç yüz kişilik grup, Urumçi yangınında hayatını kaybedenleri andı.

Nehir kenarında mum yakan ve çiçek bırakan kalabalık, ellerinde protestoların sembolü haline gelen boş beyaz kağıtları havaya kaldırarak “karantina istemiyoruz”, “test istemiyoruz”, “özgürlük istiyoruz” sloganları attı.

Protestocuların arasında bir kadın, Urumçi’deki yangını hatırlatarak “İtfaiye araçlarının apartman kompleksine giremediğini gördük. Vatandaşlarımız insan eliyle hazırlanan bir felakete kurban edildi” tepkisi gösterdi.

Beyaz kağıt hareketinin, insanların buna tepkisini dile getirdiğini ifade eden genç kadın, “Bu kağıtların üzerine hiçbir şey yazmadık. İthamlarımız ve matemimiz yüreğimizde” dedi.



TEPKİ ÇEKEN BARİKATLAR YASAKLANDI
Pekin Belediyesi Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi Başkan Yardımcısı Liu Xiaofeng düzenlenen basın toplantısında, Covid-19 vakalarında sürekli bir artışla karşı karşıya olan Pekin›in, salgın kontrol önlemlerini yeni koşullara göre optimize etmesi gerektiğini söyledi.

Yeni kararlar kapsamında, özellikle yüksek risk bölgelerinde bina kapılarına ve konut sitelerinin girişlerine barikat kurulması yasaklandı.

Gerekli şartları karşılayan konut sitelerinin izole yönetimden gecikmeden çıkarılacağı açıklandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top