Çin’de durum ciddi

Çin’de durum ciddi
Çin’in başkenti Pekin’de yaklaşık 2 ay sonra yeni vakaların görülmesi “ikinci dalga” endişelerini de beraberinde getirdi. 100’den fazla yeni vakanın tespit edildiğini duyuran Dünya Sağlık Örgütü, salgının kapsamının...

Çin’in başkenti Pekin’de yaklaşık 2 ay sonra yeni vakaların görülmesi “ikinci dalga” endişelerini de beraberinde getirdi. 100’den fazla yeni vakanın tespit edildiğini duyuran Dünya Sağlık Örgütü, salgının kapsamının araştırıldığını açıkladı.

2 aydır koronavirüs vakası görülmeyen Çin’de yeni vakaların tespit edilmesi üzerine alarm durumuna geçildi. 50 gün boyunca tek vakanın görülmediği başkent Pekin’de ortaya çıkan yeni vakalar “ikinci dalga” tehlikesini ortaya çıkardı.
Video konferans yoluyla basın toplantısı düzenleyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin’in başkenti Pekin’de 50 gün sonra yeni tip koronavirüs vakaları tespit edildiğini belirterek, “Salgının kaynağı ve kapsamı araştırılıyor.” dedi.
Çin’de son günlerde koronavirüs vakalarında ani artış görülen Pekin’deki duruma değinen Ghebreyesus, “Geçen hafta Çin, 50 gün tek vakanın görülmediği Pekin şehrinde yeni bir vaka dizisi rapor etti. An itibarıyla 100’den fazla yeni vaka teyit edildi” ifadelerini kullandı.
Afrika, Doğu Avrupa, Orta Asya ve Ortadoğu’da koronavirüs vakalarının arttığına dikkati çeken Ghebreyesus, salgını kontrol altına almış ülkelerin dahi ikinci bir dalga için “uyanık olması” gerektiğinin altını çizdi.
DSÖ’nün salgını yakından takip ettiğini söyleyen DSÖ Acil Durum Program Direktörü Mike Ryan ise pek çok ülkede ortaya çıkan koronavirüs “yeni vaka kümelerinin” kendileri için endişe kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Fakat görmek istediğimiz şey buna karşı acil müdahalede bulunulması ve geniş kapsamlı önlemler alınmasıdır” diye konuştu.