Çıraktan Usta’ya tuzak!

Sakatların düzelmesi ile birlikte kadro zenginliği yakalayan Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, rakibin ligdeki konumuna ve analiz ettiği oyun planına göre oyuncu tercihleri yaptı. Abdülkadir Ömür ve Siopis’i kulübeye çekip ofansif yönü güçlü oyuncuları tercih etti. Rakibi kendi sahasına hapsedip birinci bölgede kaptığı toplarla sonuca gidecek oyuncuları kullandı. Nwakaeme, Djaniny, Cornelius, Bakasetas ve Hamsik ile oyuna başladı. Yani rakibe korku salacak oyuncu seçimi yaptı. Bu beşli, fizik olarak da rakipleri düşündüren, korku salan oyunculardı. Avcı’nın bu planını öğrencisi Nuri Şahin çözüp karşı planı kurdu. Durarak değil, savaşarak oynama yolunu seçti. Agresif futboluyla bordo mavili futbolcuları durdurdu ve oyununu kabul ettirdi. Böylece Avcı av oldu!

Antalyaspor rakibinin ofans gücünü bildiği için oyunu rakip sahada tuttu. Bunun için yoğun bir çaba sarf etti. Yarım saat içinde oyun olarak üstünlük sağlasa da istediği golü duran toptan bulan taraf konuk takım Trabzonspor oldu. Kornerden gelen topu savunma uzaklaştıramayınca kaleciden dönen top Cornelius’a çarparak filelere gitti. Ev sahibi takımın oyun performansı bordo mavilileri bir hayli yordu. Nwakaeme yarım saat dolmadan sakatlanarak yerini Yusuf Sarı’ya bıraktı. Avcı ile bu kadar şans bulan Yusuf Sarı’nın üzerine koyacak bir gelişme kaydedememesi düşündürücü. Sarı, kredisini bitirdiğinin farkında bile değil. Devrilmeyen adam ne hikmetse son haftalarda “çıt kırıldım” oldu.

Arzulu futbol oynayan Antalyaspor ise yediği golün altında ezilmeden penaltı ile yanıt verdi. İlk yarı karşılıklı gollerle sona erdi.
Bordo mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı temkinli duruşunu hep sürdürüyor. Rakiplerin, yenilgisiz Trabzonspor karşısında kazanma arzusu içinde iyi motive olarak mücadele edeceğini biliyor. Rakibinin golü düşünüp savunma güvenliğini bıraktığı anda takımını hareketlendiriyor. Bu düşünce işe yaramadı. Avcı, oyun mantalitesi içinde golü bulamayınca hücum oyuncusu Cornelius’u çıkartıp orta sahaya Siopis’i aldı. “Skoru koru, bulursan at” düşüncesine döndü. Bu düşünce sahaya yansımadan Dorukhan kendi kalesine ters bir vuruşla golü attı. Avcı da 5 dakika içinde yeni bir oyun planına geçti. Orta sahadan Berat’ı çıkartıp Koita’yı oyuna aldı. Bu kadar kısa sürede takımı yeni oyuna adapte etmek kolay iş değildi. Şok havuzuna girmek gibi bir şey! Nitekim beklenen olmadı. Yenilgisiz Antalya’ya giden bordo mavililer bu unvanı kaybederken liderliğini sürdürdü. Rakipleri ise umutlandı! Antalyaspor’un teknik direktörü Avcı’nın öğrencisi. Nuri Şahin “boynuz kulağı geçer!” dercesine ders verdi.

Hadi bu nazar boncuğu olsun. Herkes üzerine düşen dersi alsın. Unutmayın bu ligde her zaman her şey olur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi