Çirkinlik mühürlendi

Çirkinlik mühürlendi
Süleymaniye Camisi’nin silüetini bozan İlim Yayma Vakfı’na ait binanın inşaatıyla ilgili gelişmeler sürüyor. Süleymaniye Camisi’nin siluetini bozan son kattaki kalıplar dün söküldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de...

Süleymaniye Camisi’nin silüetini bozan İlim Yayma Vakfı’na ait binanın inşaatıyla ilgili gelişmeler sürüyor. Süleymaniye Camisi’nin siluetini bozan son kattaki kalıplar dün söküldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de verilen mühletin dolması üzerine inşaatı mühürledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Süleymaniye Camisi’nin görünümünü etkileyen yapı için acil durdurma istemişti. Koruma Bölge Kuruluna başvuran İBB, yapı projesinin yürürlükteki imar planına ve yönetmeliğe aykırı olduğunu belirtmişti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB olarak AK Parti’li Fatih Belediyesi’ne süre verdiklerini söyledi ve sürenin dolmasıyla birlikte bir şey yapılmazsa binanın İBB tarafından mühürleneceğini dile getirdi.

İMAMOĞLU DUYURDU: İNŞAAT MÜHÜRLENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu, inşaatının durdurulmaması üzerine bir açıklama yaptı. İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.