Civan Canova’dan acı haber

Civan Canova’dan acı haber
Bir süre önce akciğerinde kitle tespit edildiğini açıklayan oyuncu, tiyatro yönetmeni ve senarist Civan Canova, 67 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü tiyatrocu Mahir Canova’nın oğlu olan Civan Canova, yine Türk sinemasının önemli...

Bir süre önce akciğerinde kitle tespit edildiğini açıklayan oyuncu, tiyatro yönetmeni ve senarist Civan Canova, 67 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü tiyatrocu Mahir Canova’nın oğlu olan Civan Canova, yine Türk sinemasının önemli isimlerinden Kartal Tibet’in de üvey oğluydu.


Civan Canova, 2 hafta önce hastaneden yaptığı paylaşımda özetle, “Size vereceğim haber güzel değil ama vermek zorunda hissediyorum kendimi. Hastaneye geldim ve MR çektirdim. Koluma protez takılması gerektiğini söylediler. Ama o şimdi 2. planda kaldı. Çünkü Akciğer filmi çekerken, belirsiz bir kitle olduğu tespit edildi. 15 gündür hastanedeyim. Ailem yanımda. Birkaç gün sonra taburcu edecekler” bilgisini vermişti.


DERMANCIOĞLU DUYURDU
Canova’nın vefat haberini, oyuncu Esra Dermancıoğlu, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Dermancıoğlu, “Dostum bu hayatta içime en dokunan sıcacık civanımı kaybettik. Civan huzur içinde dolaş bebeğim. Belki yine bir yerde, bir zaman karşı karşıya geliriz. Çok yeni bir haber. Sevdiklerine, sevenlerine burdan duyurmak istedim” dedi.

Kumru Tibet Aydın da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Canım abimi az önce kaybettik. Güle güle kıymetlim…” ifadelerini kullandı.

CENAZE PROGRAMI
Canova için yarın saat 11.00’de Mecidiyeköy Büyük Sahne’de tören düzenlenecek. Öğle vakti Zincirlikuyu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Canova, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

CİVAN CANOVA KİMDİR?
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, oyun yazarı, senarist ve tiyatro yönetmeni olan Civan Canova 28 Haziran 1955’te Ankara’da dünyaya geldi. Sanatçının babası ünlü tiyatrocu Mahir Canova adına Ankara’da bir tiyatro sahnesi bulunuyor. Annesi Gündüz Sencer’in Kartal Tibet ile evlenmesi üzerine Canova da Yeşilçam’ın önemli isminin üvey oğlu olarak büyüdü. Kartal Tibet onu film setleri ile tanıştırdı. 1974 yılının yaz aylarında Yılmaz Güney’in Arkadaş filminde oyunculuğa başladı. Öğrenciliği sırasında Şerif Gören’in yönettiği Nehir (1977) adlı filmde rol aldı. Sokağa Çıkma Yasağı adlı oyununda, bir sayım günü sokağa çıkamayan otel müşterilerinin geçirdikleri bir günü ironik bir dille anlattı. Bu oyun ile Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’nü kazandı. 1998’de sanatçı Açelya Akkoyun ile evlendi, çift 2004 yılında boşandı. Canova, 1996 yılında Bizim Aile dizisinin senaryosunu yazdı ve Ataç karakterini canlandırdı. 2006 yılında, Eve Dönüş filmindeki işkenceci polis rolü ile 43. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı ve 12. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü “Sis ve Gece” filmindeki Cuma rolünü canlandıran İlyas Salman ile paylaştı.